Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Βιβλιοπαρουσιάσεις στον Παιδικό Ιανό, είσοδος ελεύθερη

Ο ΙΑΝΟS εδώ και χρόνια έχει αφιερώσει τα μεσημέρια του Σαββάτου στους μικρούς του φίλους. Από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο, κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων, ειδικά εργαστήρια, μουσικο-θεατρικές παραστάσεις και φυσικά να έρθουν σε επαφή με τους ίδιους τους δημιουργούς.
ianos
Το φετινό πρόγραμμα του Παιδικού Ιανού, θα είναι πλούσιο και διαδραστικό, με ποικιλόμορφες εκδηλώσεις και ενέργειες, με κύκλους εργαστηρίων και φυσικά με τις παρουσιάσεις όλων των καινούριων βιβλίων και μουσικών CD για παιδιά, που θα κυκλοφορήσουν.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ελένη Γερουλάνου, “Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα”  εκδόσεις Πατάκη
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013, 12:00
Επιστροφή στο σχολείο!!
Οι εκδόσεις Πατάκη, το Παιχνιδαγωγείο και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα της Ελένης Γερουλάνου.
Αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα ή μήπως όχι;
Παρέα με το Παιχνιδαγωγείο ελάτε να ξυπνήσουμε τα συναισθήματα στα αγαλματίδια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης παίζοντας με το βιβλίο Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα της Ελένης Γερουλάνου στο CAFE του ΙΑΝΟΥ!
Από 4 ετών
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ
Μπαμπούλες Πανεπιστημίου, εκδόσεις Μεταίχμιο
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, 12:00
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν με δραματοποιημένη αφήγηση της ιστορίας των Μπαμπούλων από τον εμψυχωτή Γιώργο Λυμπέρη.
Ο νεαρός Μάικ Βαζόφσκι ανυπομονεί να ξεκινήσει το Μπαμπουλοπανεπιστήμιο, όπου θα ειδικευτεί στον εκφοβισμό των παιδιών, για να εκπληρώσει μια μέρα το όνειρό του να γίνει Φοβιστής στην Μπαμπούλας Α.Ε.
Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα σχεδίασε, καθώς ο Τζέιμς «Σάλι» Σάλιβαν τυχαίνει να βρίσκεται στην ίδια σχολή. Ο Σάλι αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο από τον Μάικ. Είναι παιχνιδιάρης και νταής, με ταλέντο στον εκφοβισμό, αλλά με καμία πειθαρχία. Οι συγκρούσεις τους θα προκαλέσουν το χάος, μέχρι που θα αναγκαστούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα παρείσακτων τεράτων και θα κάνουν τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του πανεπιστημίου.
Από 4 ετών
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Νάγια Παναγιώτου, “Η φώκια η Μαρίνα”
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 18:00
Ο IANOS παρουσιάζει το βιβλίο Η Φώκια η Μαρίνα της Νάγιας Παναγιώτου, σε εικονογράφηση του Σταύρου Παναγιώτου. Μια χιουμοριστική ιστορία για την αντιμετώπιση των φόβων μας, την αυτοπεποίθηση και την επιτυχία.
Όχι αποκλείεται, δεν είμαστε καλά!
… Ριγέ εγώ δε βάζω, αφού φορώ πουά!
… Είναι πολύ κρύο το νερό, κάνει παγωνιά!
… Μια όρκα έχω δει να έρχεται κοντά!
Αυτές είναι μερικές από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιεί η φώκια η Μαρίνα για να μην μπει στο νερό. Μα τι θα γίνει όταν οι υπόλοιπες φώκιες αποδημήσουν; Θα καταφέρει να ξεπεράσει τον φόβο της και να τις ακολουθήσει;
Το βιβλίο έχει λάβει χορηγία από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΔΙΗΓΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Αθηνά Μπίνιου,  ”Πιρουλίτο και Ροζαλία” εκδόσεις Πατάκη
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013, 12:00
Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Πιρουλίτο και Ροζαλία της Αθηνάς Μπίνιου σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά. Μια εκδήλωση για την δύναμη της αγάπης και τη διαφορετικότητα.
Τι κι αν η λαλιά τους δεν είναι όπως σ’ όλα τα πουλιά του κόσμου;
Γλυκιά και μελωδική; Τι κι αν δεν μπορούν να μιλήσουν;
Ο Πιρουλίτο και η Ροζαλία, τα δύο όμορφα φλαμίνγκο, είναι ευτυχισμένα μέσα από την δύναμη της σιωπής, μέσα από τη μαγεία του χορού και των τόσων άλλων πραγµάτων που µπορούν να κάνουν.
Τι λέτε, παιδιά; Θα πετάξουµε µαζί τους για να τα γνωρίσουµε;
Μια ολόκληρη ιστορία έχουν να µας διηγηθούν στην παρουσίαση του παραμυθιού της Αθηνάς Μπίνιου Πιρουλίτο και Ροζαλία µε τις υπέροχες ζωγραφιές της Έφης Λαδά.
Από 4 ετών
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Oliver Jeffers, “Αυτό το ελάφι είναι δικό μου” εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ
ΣΤΑΔΙΟΥ 24, ΑΘΗΝΑ
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, 12:00
Οι εκδόσεις Ίκαρος και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Αυτό το ελάφι είναι δικό μου του Oliver Jeffers.
Ο Γουίλι είχε ένα ελάφι. Δεν το είχε από πάντα. Το ελάφι είχε έρθει σ’ αυτόν πριν λίγο καιρό. Του Γουίλι του είχε περάσει από το μυαλό ότι, επειδή είχε έρθει σ’ αυτόν, δεν σήμαινε ότι είναι και δικό του. Παρόλα αυτά, σκέφτηκε να ονομάσει το ελάφι Μαρσέλ.
Τις περισσότερες φορές ο Μαρσέλ ήταν πολύ υπάκουος και έμοιαζε να ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα τους «Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς ενός Κατοικίδιου». Φαντάσου όμως την έκπληξη του Γουίλι όταν, μια μέρα, ενώ βρίσκονταν βαθιά στο δάσος, κάποιος του είπε ότι ο Μαρσέλ είχε άλλο όνομα κι ότι ανήκε σ’ εκείνον! Σε ποιον ανήκει τελικά ο Μαρσέλ (αν τον λένε μόνο Μαρσέλ);
Μια υπέροχα εικονογραφημένη ιστορία από τον αγαπημένο συγγραφέα και εικονογράφο Όλιβερ Τζέφερς, που θα μας βάλει να σκεφτούμε αν, τελικά, υπάρχει κάτι στον κόσμο που μας ανήκει. Υπάρχει;
Ο Όλιβερ Τζέφερς είναι ζωγράφος και παραμυθάς. Τα βιβλία του έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Nestle Children’s Book Prize Award, Blue Peter Book of the Year και Irish Book Awards Children’s Book, ενώ έχει μπει και στις μικρές λίστες για το Kate Greenaway Medal.
Ένα βιβλίο του έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων, ενώ ένα άλλο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του σε iPad. Ο Όλιβερ γεννήθηκε στο Μπέλφαστ, αλλά ζει και εργάζεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Από 5 ετών
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Παναγιώτης Τσιρίδης, “Ο Ευτύχιος Καλλέργης και η συλλογή με τους εφιάλτες” εκδόσεις Ψυχογιός
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 12:00
Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο O Eυτύχιος Καλλέργης και η συλλογή με τους εφιάλτες του Παναγιώτη Τσιρίδη.
Συνεχίζω να περπατάω πιο γρήγορα. Σε πολύ λίγη ώρα φτάνω σε μία καινούρια πόρτα. Δεν είναι καθόλου λογικό να υπάρχουν πόρτες που δεν οδηγούν σε τίποτα παρά μόνο σε νέους και πιο στενούς διαδρόμους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Ανοίγω και αυτή την πόρτα και πάλι δεν βρίσκω τίποτα. Τώρα η αγωνία μου γίνεται πολύ μεγαλύτερη. Τις φοβάμαι τις πόρτες. Ξέρω πως δεν μπορώ να γυρίσω πίσω. Αυτές οι πόρτες ανοίγουν μόνο από τη μία πλευρά. Η επόμενη πόρτα είναι στα τρία βήματα. Με πιάνει πανικός. Την ανοίγω και βλέπω αμέσως μπροστά μου μια ακόμα πόρτα. Φοβάμαι τόσο πολύ που ξυπνάω.
Ο κύριος Ευτύχιος Καλλέργης είναι ένας γέρος παλαιοπώλης. Θα έλεγε κανείς πως είναι ευτυχισμένος αν δεν είχε ένα μεγάλο παράπονο: δεν μπορεί να δει όνειρα. Ούτε καν εφιάλτες. Γι’ αυτό το λόγο θα αναζητήσει τους εφιάλτες μέσα από τα όνειρα των άλλων. Οι μόνοι όμως που θα του εμπιστευτούν τα όνειρά τους είναι τα παιδιά της γειτονιάς του μικρού παλαιοπωλείου. Αυτό θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του και, ποιος ξέρει, μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη δική σας.
Από 4 ετών
Είσοδος ελεύθερη

 http://www.elamazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου