Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ο.Τ.Ε.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ μας… βάζει σε μία εικαστική περιπέτεια  με όχημα την τεχνολογία και το 2ο Εργαστήρι!
Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε σχολικές ομάδες, όσο και σε μεμονωμένους, μικρούς επισκέπτες, καλύπτοντας φέτος μεγαλύτερη ηλιακή ομάδα, αφού περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.
Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ.
Αρχικά, περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα εκθέματα του Μουσείου και το επιλεγμένο θέμα του Εργαστηρίου, μέσα από μία ημίωρη στοχευμένη  ξενάγηση που έχει ως στόχο την απόκτηση εμπειριών και ερεθισμάτων, ώστε να ανακαλύψουν προσωπικούς τρόπους εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας. Στη συνέχεια, τα παιδιά, με την καθοδήγηση έμπειρων εικαστικών, μυούνται στα μυστικά της Τέχνης.
Στο εικαστικό Εργαστήριο του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, φτερωτοί άγγελοι, ταχυδρομικά περιστέρια, φρυκτωρίες, μορσικοί τηλέγραφοι, κινητά τηλέφωνα, τηλεφωνικοί θάλαμοι και δορυφόροι μεταφέρουν μηνύματα αγάπης, εορταστικά, έως και πολεμικά ανακοινωθέντα από το μέτωπο! Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας και μετατρέπουν το τηλεφωνικό σύρμα και την τηλεκάρτα σε εικαστικό δημιούργημα, ενώ παίρνοντας τα έργα στο σπίτι τους, μοιράζονται τις εμπειρίες τους με την οικογένεια και τους φίλους τους.
Το παιδικό Εργαστήρι  περιλαμβάνει έναν κύκλο μαθημάτων διάρκειας 8 μηνών,  από τον Οκτώβριο 2011 έως τα τέλη Μαΐου 2012. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη (ώρες: 11-12.30μ.μ.) για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία, ενώ για μεμονωμένους, μικρούς επισκέπτες, το Εργαστήρι γίνεται τα Σαββατοκύριακα σύμφωνα με το πρόγραμμαΓια πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-6201899, 210-6201999 και στο e-mail: ote-museum@ote.gr.
Απαιτείται έγκαιρη κράτηση για τη συμμετοχή.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων. http://www.ote.gr/otegr/Uploads/mt2oprogrammatelikonew.pdf

πηγή: http://blogs.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου