Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

«Πετρόσουπα» μια όπερα από παιδιά για παιδιά στην Τεχνόπολη


Π ε τ ρ ό σ ο υ π α όπερα από παιδιά & εφήβους για την προσφορά και τη συντροφικότητα από το καλλιτεχνικό σχήμα – χορωδία «Τέττιξ» στο Αμφιθέατρο 9,84 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Σάββατα 9 & 16 Φεβρουαρίου | Σάββατα 2 & 9 Μαρτίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Εισιτήριο: 4 ευρώ (50% έκπτωση για τους κατόχους κάρτας ανεργίας)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 2759715, 210 2759745, 6948 251605
Μια όπερα από παιδιά και εφήβους, μια μουσική «Πετρόσουπα», με γεύση από αγάπη και αλληλοϋποστήριξη, μαγειρεύει η καλλιτεχνική ομάδα «Τέττιξ», στο Αμφιθέατρο του 9,84, στο ισόγειο του κτιρίου του σταθμού, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, Σάββατα 9 & 16 Φεβρουαρίου και 2 & 9 Μαρτίου, στις 12:30 το μεσημέρι.
Η ομάδα «Τέττιξ» αποτελείται από σπουδαστές μουσικής, ηλικίας από 7 έως 27 ετών, από το Ωδείο Ριζοπούλου, που δεν διακρίνονται σε ταλαντούχους ή μη. Η «Πετρόσουπα» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι της Ανατολής για τις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας. Τα παιδιά διασκεύασαν το παραμύθι σε όπερα, παντρεύοντας το λόγο και τη μουσική, κάνοντας τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, γράφοντας τις παρτιτούρες, κλπ, σε ένα εκπαιδευτικό σχέδιο με στόχο να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη. Το εγχείρημα συντόνισαν η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβατζίδου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Δεγαΐτης. Όλοι οι συντελεστές, και μαζί γονείς και φίλοι, εργάστηκαν εθελοντικά, προσφέροντας ο καθένας κάτι από την εμπειρία, τις γνώσεις, το χρόνο, το ταλέντο του, για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση, διάρκειας περίπου μιας ώρας.
Οι παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του 9,84, στην Τεχνόπολη πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του «ΑΘΗΝΑ 9.84» και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Φωτόδεντρα: Δράση για την Προσωπική Ανάπτυξη Γονέων και Παιδιών». Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα ενισχύσουν τους ανθρώπους της ομάδας «Τέττιξ» στην εκπαιδευτική τους έρευνα, επιτρέποντας τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά μουσικά φεστιβάλ και συναντήσεις ανά την Ελλάδα.
Το παραμύθι: Τρεις μοναχοί φτάνουν σε ένα χωριό, όπου οι άνθρωποι ζουν κλεισμένοι στον εαυτό τους, χωρίς να μιλούν ο ένας στον άλλον. Αποφασίζουν να φτιάξουν μια σούπα από πέτρες. Οι κάτοικοι βγαίνουν από τα σπίτια τους για να μάθουν τη συνταγή, προσφέρουν ο καθένας από κάτι, μυρωδικά, λαχανικά και εδέσματα κάθε λογής, για να γευτούν στο τέλος μια γιορτή για τη χαρά, για τη φιλία, για την αλληλοϋποστήριξη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η «Πετρόσουπα» από την ομάδα «Τέττιξ» παρουσιάστηκε στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME – International Society for Music Education), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Ιούλιος 2012). Επίσης, πρόσφατα στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας (http://paidikofestival.blogspot.gr/) και στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, ΕΔΟΕΑΠ, σε μια γιορτή για τα παιδιά και την αλληλεγγύη (http://www.edoeap.gr/2013/01/petrosoupa-edoeap/).
Οι συντελεστές της παράστασης
Λιμπρέτο – μουσική: καλλιτεχνικό σχήμα: ΤΕΤΤΙΞ
Διδασκαλία – Παραγωγή: Τέτη Αϊβατζίδου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Εναρμόνιση, ενορχήστρωση: Φίλιππος Τζάνος (σπουδαστής του τμήματος ανωτ. θεωρητικών)
Γραφή παρτιτούρας: Δανάη Μπελοσίνωφ
Σκηνικά: Σπύρος Κακάβας, Eλένη Κλωνιζάκη
Παίζουν οι μαθητές:
Στέφανος Μπάκας, Γιώργος Σαμαράς, Κωνσταντίνα Αντωνίνη, Στεφανία Δερμιτζάκη, Δήμητρα Καρβούνη, Ειρήνη Καμπανού, Πηγή Καραβοκύρη, Δανάη Μπελοσίνωφ, Ευγενία Μπουλούζου, Ορφέας Λιαπάτης, Αναστασία Κακάβα, Αναστασία Καμπανού, Ειρήνη Τσίγμα, Μαρία Καμπανού, Ειρήνη Καμπανού, Κατερίνα Τσώλου, Κατερίνα Αναστασίου, Τάσος Βέμμος.
Χορωδία:
Αλεξάνδρα Καλπύλη, Αναστασία Κακάβα, Αναστασία Καμπανού, Βασιλική Μπουλούζου, Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Κόκκινος, Δανάη Μπελοσίνωφ, Δήμητρα Καρβούνη, Ειρήνη Καμπανού, Ειρήνη Κριτή, Ειρήνη Τσίγκα, Ευαγγελία Τσίγκα, Ευγενία Μπουλούζου, Ιλεάννα Βιδάλη, Ιωάννα Βέμμου, Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Σαμαρά, Κατερίνα Τσώλου, Κωνσταντίνα Αντωνίνη, Μαρία Καμπανού, Μαρία Κουτσιάφτη, Μιχάλης Μαναήλογλου, Ξένια Παπαδοπούλου, Ορφέας Λιαπάτης, Πηγή Καραβοκύρη, Στεφανία Δερμιτζάκη, Στέφανος Μπάκας, Τάσος Βέμμος.
Ορχήστρα
Φλάουτο: Κυριακή Καντούνα - Κρουστά: Βασιλική Μπουλούζου, Ευαγγελία Τσίγκα, Κατερίνα Σαμαρά, Στέφανος Μπάκας - Μεταλλόφωνο: Φίλιππος Τζάνος - Πιάνο: Αντώνης Στεφανάκης - Βιολί: Ειρήνη Γουρλή, Γιώργος Συνοδινός

πηγή:  http://www.elamazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου