Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Κυριακές με δραστηριότητες για παιδιά και γονείς στο Μουσείο Ακρόπολης

Απίθανες ομαδικές δραστηριότητες

Το Μουσείο Ακρόπολης, όπως έχω γράψει αρκετές φορές, δεν είναι μόνο αγάλματα και αρχαία ευρήματα. Είναι ένας πολυχώρος γνώσης, συνεχούς μάθησης και εξερεύνησης.
Στο Μουσείο Ακρόπολης συμβαίνουν συνεχώς εκπληκτικά δρώμενα και αξίζει να τα επισκεφθείτε. Από αυτή την Κυριακή 9 Μαρτίου μέχρι και τις 27 Ιουλίου και κάθε Κυριακή, υπάρχει μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
Συγκεκριμένα:
Κυριακή 9 Μαρτίου
Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Ύδρα
Αν σας αρέσουν οι μύθοι, το Μουσείο Ακρόπολης είναι το σωστό μέρος για σας! Γιατί τους μύθους δεν τους διαβάζουμε μόνο, αλλά τους βλέπουμε να απεικονίζονται και επάνω σε πανέμορφα έργα της αρχαίας τέχνης! Ελάτε να παρατηρήσουμε από πολύ κοντά πώς ο καλλιτέχνης έδωσε ζωή και συναισθήματα στους πρωταγωνιστές των μύθων του! Ελάτε να μάθουμε πώς ο αρχαίος συγγραφέας ζωντάνεψε με πολύ διαφορετικό τρόπο τις ίδιες ιστορίες! Μπορείτε κι εσείς να αφηγηθείτε τους ίδιους μύθους με το δικό σας προσωπικό τρόπο!
Το κινητό εργαστήριο υποστηρίζεται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου.
Βάση του κάθε εργαστηρίου αποτελεί ένα επιλεγμένο αριστουργηματικό έκθεμα των αρχαϊκών ή των κλασικών χρόνων. Το εργαστήριο διευκολύνουν επεξεργασμένα κείμενα αρχαίων συγγραφέων και υλικά δημιουργίας για το κινητό εργαστήριο.
Προσφέρονται τα παρακάτω διαφορετικά εργαστήρια:
Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Ύδρα
Μύθοι σε εικόνες: Ο Ηρακλής γίνεται θεός
Μύθοι σε εικόνες: Κενταυρομαχία
Μύθοι σε εικόνες: Γιγαντομαχία
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 8-12 ετών
Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί)
Αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι: 20 παιδιά
Διάρκεια: 40 λεπτά

Κυριακή 16 Μαρτίου
Εκπλήξεις ανάμεσα στα αγάλματα!: πού είναι τα ζωάκια στο κήπο με τα αγάλματα;
Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου Ακρόπολης υπάρχουν απίστευτα πολλά πράγματα να ανακαλύψετε! Τα αγάλματα φαίνονται ακίνητα και σιωπηλά. Όμως με τη βοήθειά σας μπορούν να αποκτήσουν όχι μόνο φωνή και κίνηση, αλλά και συναισθήματα, ονόματα και ιστορίες! Ελάτε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να δώσουμε ζωή στα ζωάκια, τις όμορφες κοπέλες και τα αγάλματα με την παγωμένη κίνηση! Μετά τη βόλτα σας μπορείτε να πάρετε μαζί σας όσα είδατε και ζήσατε στο οικογενειακό σας άλμπουμ!
Οι θεματικοί περίπατοι υποστηρίζονται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και πραγματοποιούνται μέσα στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του Μουσείου.
Βάση του κάθε περιπάτου αποτελούν μερικά επιλεγμένα αριστουργηματικά εκθέματα των αρχαϊκών ή των κλασικών χρόνων. Την εμπειρία διευκολύνουν η φαντασία, τα μάτια, η φωνή και η κίνησή μας, καθώς και υλικά δημιουργίας και μαξιλαράκια.
Οι περίπατοι στο Μουσείο κινούνται γύρω από τα παρακάτω θέματα:
Που είναι τα ζωάκια στον κήπο με τα αγάλματα;
όμορφα στολίδια μέσα στο φως!
κινούμενα αγάλματα!
Οι περίπατοι απευθύνονται σε παιδιά 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους.
Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί)
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά και γονείς
Διάρκεια: 30 λεπτά
Κυριακή 23 Μαρτίου
Γλυκές προσφορές για θεούς και ανθρώπους
Το Μουσείο Ακρόπολης είναι γεμάτο προσφορές στους θεούς της αρχαιότητας! Γνωρίζατε όμως ότι οι θεοί δέχονταν και νόστιμα γλυκίσματα, που πολλές φορές απολάμβαναν και οι ίδιοι οι άνθρωποι στα σπίτια τους; Ελάτε στο Μουσείο να γίνουμε ερευνητές και να πειραματιστούμε με υλικά μαγειρικής για να καταλάβουμε πώς μπορούμε να μάθουμε σήμερα για τις αρχαίες απολαύσεις που, δυστυχώς, δεν μένουν στο χρόνο!
Το εργαστήριο υποστηρίζεται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και πραγματοποιείται στις αίθουσες του Μουσείου και στο φωτεινό χώρο του εστιατορίου.
Βάση του εργαστηρίου αποτελούν αριστουργηματικά τάματα των αρχαϊκών χρόνων, καθώς και αρχαίες γραπτές και εικονογραφικές πηγές για τα φθαρτά αρχαία γλυκίσματα. Το εργαστήριο διευκολύνουν υλικά και σκεύη μαγειρικής.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών
Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί)
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά
Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα και 30 λεπτά
Δημιουργώ τέχνη και τοπίο
Ελάτε στο Μουσείο Ακρόπολης και μάθετε την τέχνη σας από τα κατορθώματα μεγάλων αρχαίων γλυπτών στο ιερό της Ακρόπολης. Θα εκπλαγείτε με την ποικιλία που είχε η εμφάνιση των αγαλμάτων κάποτε και την ομορφιά που θα έδινε στο χώρο αυτό! Θα αναρωτηθείτε που έχετε δει αγάλματα στη σύγχρονη πόλη μας. Μπορείτε στη συνέχεια, με τη δική σας τρισδιάστατη τέχνη, να κάνετε θαύματα και να ομορφύνετε το χώρο που θα επιλέξετε και θα στήσετε με τους συνεργάτες σας!
Το εργαστήριο υποστηρίζεται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και πραγματοποιείται στις αίθουσες του Μουσείου.
Βάση του εργαστηρίου αποτελούν αριστουργηματικά αγάλματα των αρχαϊκών χρόνων και αρχαίες γραπτές και εικονογραφικές πηγές για την τρισδιάστατη τέχνη και το χώρο της Ακρόπολης. Το εργαστήριο διευκολύνουν υλικά δημιουργίας τρισδιάστατης τέχνης, καθώς έτοιμα αντικείμενα-σύμβολα για να στήσουν τα παιδιά τον προσωπικό τους χώρο (πόλη, διάστημα κλπ) που θα περιβάλλει την τέχνη τους.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών
Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί)
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά
Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα και 15 λεπτά
Δημήτρης Μπαλής
http://www.driveandtravel.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου