Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Tα αυθεντικά σχέδια του Μικρού Πρίγκιπα

Λίγοι ξέρουν πως ο Saint-Exupéry δεν έγραψε το αριστούργημά του ''Ο Μικρός Πρίγκιπας'', στη Γαλλία. Το γλυκόπικρο βιβλίο για μικρούς (αλλά κυρίως για μεγάλους) γράφτηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης, όπου ο πιλότος/συγγραφέας κατέφυγε ύστερα από τη ναζιστική εισβολή στη Γαλλία το 1940.
Τον Απρίλιο του 1943, αφού το βιβλίο του είχε εκδοθεί, ο τότε 43χρονος Saint-Exupéry έχωσε κάτι χαρτιά σε μια καφέ χάρτινη σακούλα, την οποία έβαλε βιαστικά στα χέρια της φίλης του Silvia Hamilton, λέγοντας της: "Θα ήθελα να σου χαρίσω κάτι υπέροχο... αλλά αυτό είναι το μόνο που έχω!". Αμέσως μετά, ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας της Γαλλίας, αναχώρησε για το Αλγέρι.

Ένα χρόνο μετά, κι ενώ πετούσε σε αποστολή, τα ίχνη του χάθηκαν. Κομμάτια του αεροπλάνου του βρέθηκαν 60 ολόκληρα χρόνια αργότερα, το 2003, κοντά στη Μαρσέιγ της Γαλλίας, ενώ νωρίτερα ένας ψαράς είχε βρει στο δίχτυ του, το 1988, το μεταλλικό μπρασελέ του Saint-Exupéry, που έγραφε το όνομά του, και τα στοιχεία του. Κομμάτια του αεροπλάνου του βρέθηκαν 60 ολόκληρα χρόνια αργότερα, το 2003, κοντά στη Μαρσέιγ της Γαλλίας, ενώ νωρίτερα ένας ψαράς είχε βρει στο δίχτυ του, το 1988, το μεταλλικό μπρασελέ του Saint-Exupéry, που έγραφε το όνομά του, και τα στοιχεία του. 
Η σακούλα που είχε δώσει στην Silvia Hamilton περιείχε χειρόγραφα σχέδια ακουαρέλας από το βιβλίο του.
Αυτά είναι τα αυθεντικά σχέδια του Μικρού Πρίγκιπα... 












Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου