Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ...

Όσοι από εμάς, σαν παιδιά προλάβαμε την παιδική ζώνη της Κρατικής Τηλεόρασης, θα θυμάστε καλά με τι αγωνία περιμέναμε να ξεκινήσουν οι παιδικές σειρές. Δύο από αυτές , που νομίζω σημάδεψαν την εποχή εκείνη ήταν η Φρουτοπία και Του Κουτιού Τα Παραμύθια. Προσπάθειες εξαιρετικές που δυστυχώς δε συνεχίστηκαν, μα ούτε και αντικαταστάθηκαν από προγράμματα ανάλογης ποιότητας.
Επειδή όμως, είναι άδικο τα σημερινά παιδιά να στερούνται τέτοιων προσπαθειών, θα προσπαθησουμε να αναβιώσουμε τις εποχές εκείνες, αναρτώντας ανά διαστήματα επεισόδια της αγαπημένης μας σειράς.


Φρουτοπία είναι κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης. Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους, με 50 τεύχη. Το κόμικ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με 47 επεισόδια, το 1987 από την οικογένεια Σοφιανού, οπτικοποιημένο με μαριονέτες, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.)

Αρχίζουμε με το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου:
"Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ"

2 σχόλια:

  1. Καλημερα και καλως σας βρηκα!
    Υπεροχες οι δυο παιδικες σειρες που αναφερετε, οποως και αλλες πολλες πριν απο περιπου 20 χρονια. Δυστυχως, τα παιδια σημερα δεν εχουν παρα ελαχιστα παιδικα τετοιας ποιοτητας, αντιθετως εχουν παιδικα σκληρα και βιαια και φυσικα, αυτο δεν ειναι διολου τυχαιο!
    Εξαιρετικη προσπαθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστούμε Butterfly, είναι ευπρόσδεκτες τυχόν προτάσεις σου για ανάρτηση στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή