Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΙΟΣ 2011
Εαρινός κύκλος του παιδικού εργαστηρίου:
«Γνωρίζω τον εαυτό μου ταξιδεύοντας στις χώρες του κόσμου»

Για παιδιά 6 έως 9 χρονών

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει !!!
Η ομάδα «Γνωρίζω τον εαυτό μου μέσα από τις χώρες του κόσμου» ανοίγει τις πόρτες για τις εαρινές  συναντήσεις της!.
Με αφορμή μια χώρα του κόσμου σε κάθε συνάντηση της ομάδας τα παιδιά γίνονται μικροί εξερευνητές/τριες που ανακαλύπτουν πόσοι διαφορετικοί τρόποι ζωής υπάρχουν! 1000 + 1 έθιμα, συμπεριφορές, φαγητά, τέχνες, πρόσωπα, γλώσσες…!
  • Στη χώρα των Εσκιμώων
  • Στη χώρα των Ινδιάνων
  • Στη χώρα των Ίνκας
  • Στη χώρα των ανθρώπων της ερήμου
  • Στη χώρα των καγκουρό
  • Στη δική μου χώρα!
Μέσα από την εξερεύνηση, το παιχνίδι, την κίνηση, τη μυθοπλασία, τα εικαστικά και τη μουσική της κάθε χώρας  δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν περισσότερο τον κόσμο και τον εαυτό τους. Να κατανοήσουν πόσο διαφορετικοί και μοναδικοί είναι αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμηση τους!
Ημερομηνίες συναντήσεων: 5, 19 Φεβρουαρίου, 5, 19 Μαρτίου, 2, 16 Απριλίου, 7, 21 Μαΐου
Ημέρες εργαστηρίου:  κάθε δεύτερο Σάββατο 2μ.μ. έως 4μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: για 8 συναντήσεις 185 ευρώ
Αριθμός παιδιών στην ομάδα: έως 10 παιδιά

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

Στόχος των ετήσιων παιδικών εργαστηρίων είναι η ενθάρρυνση της αυτογνωσίας και της δημιουργικής έκφρασης  των παιδιών στα πλαίσια της ομάδας, μέσα από  το θεατρικό παιχνίδι, τη μυθοπλασία , τη ζωγραφική, τη μουσική και  τα… ταξίδια αναζήτησης!

Για παιδιά 4 έως 6 χρονών
«Ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών»
Τα παραμύθια είναι ένα μαγικό εργαλείο που μπορεί να  ταξιδέψει με ασφάλεια τα παιδιά  σε κόσμους φανταστικούς ενώ ταυτόχρονα τους δίνει την ευκαιρία να επεξεργαστούν σημαντικά  θέματα της καθημερινής τους ζωής (όπως είναι η σχέση με τους γονείς, τους ενήλικες,  τους φίλους, η σχέση  ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό»).
Με αφορμή το έκθεμα «Ο κόσμος των παραμυθιών» του μουσείου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν  και να παίζουν τα δικά τους παραμύθια . Το εργαστήρι περιλαμβάνει μυθοπλασία, θεατρικό παιχνίδι με αφορμή τα παραμύθια, μουσικοκινητικά παιχνίδια και ζωγραφική με στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν  και να εκφράσουν τον εαυτό τους δημιουργικά στα πλαίσια της ομάδας.

Ημέρες διεξαγωγής εργαστηρίου:  κάθε δεύτερο Σάββατο 10π.μ. έως 11:30 π.μ.
Ημερομηνίες συναντήσεων:
23 Οκτωβρίου - 6 και 20 Νοεμβρίου - 4 και 18 Δεκεμβρίου - 8 και 22 Ιανουαρίου - 5 και 19 Φεβρουαρίου - 5 και 19 Μαρτίου - 2 και 16 Απριλίου - 7 και 21 Μαΐου


Για παιδιά 6 έως 9 χρονών

«Γνωρίζω τον εαυτό μου ταξιδεύοντας στις χώρες του κόσμου!»
Με αφορμή μια χώρα του κόσμου, σε κάθε συνάντηση της ομάδας, τα παιδιά ανακαλύπτουν πόσοι διαφορετικοί τρόποι ζωής υπάρχουν! - 1001 έθιμα, συμπεριφορές, φαγητά, τέχνες, πρόσωπα, γλώσσες!-  Μέσα από την αναζήτηση, το θεατρικό παιχνίδι, τη μυθοπλασία, τη ζωγραφική, τις κατασκευές, τη μουσική από κάθε χώρα  δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν περισσότερο τον κόσμο και τον εαυτό τους αναπτύσσοντας την αίσθηση της μοναδικότητας και της διαφορετικότητα τους.

Ημέρες διεξαγωγής εργαστηρίου:  κάθε δεύτερο Σάββατο 2μ.μ. έως 4μ.μ.
Ημερομηνίες συναντήσεων:
23 Οκτωβρίου - 6 και 20 Νοεμβρίου - 4 και 18 Δεκεμβρίου - 8 και 22 Ιανουαρίου - 5 και 19 Φεβρουαρίου - 5 και 19 Μαρτίου - 2 και 16 Απριλίου - 7 και 21 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου