Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Προγράμματα Απριλίου 2011 για παιδιά 7-12 χρόνων

Για όσους μείνουν στην Αθήνα τις μέρες του Πάσχα, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οργανώνει δραστηριότητες για παιδιά, μια βόλτα στην όμορφη Πλάκα, με ήλιο και Παιδικό Μουσείο είναι δελεαστική πρόταση.


Σάββατο 2 Απριλίου 2011, «Το αυτοκίνητο του ντετέκτιβ»
Τι θα συμβεί αν δυο πόλοι αλλάξουν θέση; Με ποιο τρόπο ένα αυτοκίνητο μπορεί να μπερδέψει έναν ντετέκτιβ; Τα παιδιά μέσα από πειράματα ανακαλύπτουν το ηλεκτρικό κύκλωμα, συναρμολογούν και κινούν ένα περίεργο αυτοκίνητο.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011, «Ο ηλεκτρισμός στο εργαστήρι»
Ποια είναι η σχέση της ενέργειας με τον ηλεκτρισμό; Με ποιο τρόπο παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα; Ποια είναι τα ηλεκτρικά φαινόμενα; Τα παιδιά μέσα από πειράματα ανακαλύπτουν μυστικά του ηλεκτρισμού.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 2 & 3 Απριλίου είναι 12:00 – 13:30.
H οικονομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου 2011
«Λαμπάδες για το Πάσχα»
Γίνεται Πάσχα χωρίς φως; Τι κάνει μια λαμπάδα πασχαλινή; Τι συμβολίζει το Άγιο Φως της Ανάστασης; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απορίες που θα προβληματίσουν τα παιδιά καθώς θα στολίζουν τη δική τους λαμπάδα για το Πάσχα.
Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Απριλίου 2011
«Τα κάλαντα του Λαζάρου»
                                                                                     
Τι σχέση μπορεί να έχει το έθιμο του Λαζάρου με μια μυγοσκοτώστρα; Τα παιδιά ανακαλύπτουν το έθιμο του Λαζάρου και κατασκευάζουν το δικό τους λαζαράκι από πρωτότυπα υλικά. Αναβιώνουν το πασχαλινό έθιμο και τραγουδούν τα κάλαντα του Λαζάρου στο Παιδικό Μουσείο.                                  
Μ. Τρίτη 19 & Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
«Το φαναράκι της Ανάστασης»
Ποια η σημασία του Άγιου Φωτός; Τι συμβολίζει; Τα παιδιά 7-12 ετών ανακαλύπτουν τη σημασία του στο Παιδικό Μουσείο και στολίζουν το δικό τους φαναράκι για να το μεταφέρουν την ημέρα της Ανάστασης!          
Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2011
«Αυγά και αυγοδρομίες»
Mε ποιο τρόπο μπορούμε να βάψουμε τα αυγά χωρίς να ζεστάνουμε το νερό; Τα παιδιά πειραματίζονται πάνω σε έτοιμα βρασμένα αυγά με διάφορους τύπους χρωμάτων ώστε να επιτύχουν τον επιθυμητό στολισμό για το αυγό τους. Κατόπιν επιδίδονται σε έναν αγώνα αυγοδρομίας, με στόχο να σπάσουν όσο λιγότερα αυγά γίνεται.
Μ. Σάββατο 23 Απριλίου 2011   
«Λαμπάδες για το Πάσχα»
Γίνεται Πάσχα χωρίς φως; Τι κάνει μια λαμπάδα πασχαλινή; Τι συμβολίζει το Άγιο Φως της Ανάστασης; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απορίες που θα προβληματίσουν τα παιδιά καθώς θα στολίζουν τη δική τους λαμπάδα για το Πάσχα.
Τρίτη 26 & Τετάρτη 27 Απριλίου 2011
«Το εργαστήρι του ήχου»
Κρότος, μουρμούρισμα, μελωδία, φωνή είναι κάποιοι από τους ήχους που παράγονται καθημερινά. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ηχητικές πηγές και πειραματίζονται με τον τρόπο που παράγεται και μεταδίδεται ο ήχος.
Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29 Απριλίου 2011
«Το θορυβόπτερο»
Τι είναι ο ήχος; Με ποιο τρόπο μπορούμε να τον δούμε ή να τον νιώσουμε; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά του ήχου και εξοικειώνονται με τις ιδιότητές του. Κατόπιν κατασκευάζουν με απλά υλικά το δικό τους θορυβόπτερο.
Σάββατο 30 Απριλίου 2011
«Με παυσίπονο το… γέλιο»

Μέσα από τους δρόμους του θεατρικού παιχνιδιού, τα παιδιά θα συνδέσουν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με τις…. θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Η «αγέλαστη μάγισσα» θα δεχτεί την πιο ξεκαρδιστική "θεραπεία" από τα παιδιά που γνωρίζουν το μυστικό του πιο καλού παυσίπονου, το γέλιο.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
τις καθημερινές 11.00 – 11.45, 12.00 – 12.45, 13.00 – 13.45 και
τα Σαββατοκύριακα 11.00 – 11.45, 12.00 – 12.45, 13.00 – 13.45, 14.00 – 14.45
H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου