Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ECOMOBILITY 2010-11

Στις Βρυξέλλες το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και στο ECOCAMP οι ομάδες από τo Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο Φαρών, τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και το 1ο Γυμνάσιο Άργους Με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των εφήβων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11.
Το Βραβείο για την καλύτερη εργασία για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που κέρδισαν την συμμετοχή τους στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, από 21 έως 24 Ιουνίου, όπου θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Τη δεύτερη κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου από την Αθήνα ενώ την τρίτη θέση η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Φαρσάλων.
Επίσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας, που είναι κατά σειρά και κατηγορία τα παρακάτω :
  • Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
    • 1ο Βραβείο : Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας
    • 2ο Βραβείο : 5ο Γυμνάσιο Βόλου
    • 3ο Βραβείο : Γυμνάσιο Λεόντειου Λυκείου (Α΄ Ομάδα)
  • Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
    • 1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Φαρών
    • 2ο Βραβείο : Γυμνάσιο Στυλίδας
    • 3ο Βραβείο : 15ο Γυμνάσιο Πάτρας
  • Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
    • 1ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Άργους
    • 2ο Βραβείο : 19ο Γυμνάσιο Αθήνας
    • 3ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης
  • Βραβείο Θεατρικού Δρώμενου
    • 1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Γερμανικής Σχολής Αθηνών
    • 2ο Βραβείο : Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας
    • 3ο Βραβείο : Ελληνικό Κολέγιο Ρόδου
Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.
Το Βραβείο για την καλύτερη Διοργάνωση Εκδήλωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11, απονεμήθηκε στον Δήμο Ρεθύμνης για την υποδομή, διοργάνωση και προώθηση της εκστρατείας στη πόλη του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε, επίσης, ειδικό Βραβείο στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας, για το βίντεο που παρουσίασαν με τα προβλήματα προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Πάτρα.
Ειδικούς Έπαινους έλαβαν, το 5ο Γυμνάσιο Βόλου για την Δράση Κοινοποίησης των προβλημάτων μετακίνησης στον Βόλο, το Γυμνάσιο SaintPaulτου Πειραιάγια τις ραδιοφωνικές εκπομπές και το παιχνίδι που δημιούργησαν, το Πειραματικό Γυμνάσιο Λάγγουρα της Πάτρας για το πείραμα αξιολόγησης των τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους και το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου για την ενέργεια εντυποδιανομής για την  ευαισθητοποίηση των οδηγών.
Τους μαθητές χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Προστασία Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κων. Καρτάλης, ο Γ. Γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Άρ. Αλεξόπουλος, ο Επίτιμός Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Γιάν. Φραντζεσκάκης και ο Γ.Γ. του ΔΣ του ECOCITY κ. Πάνος Παπαδάκος. Επίσης διαβάστηκε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Άννας Διαμαντοπούλου και προβλήθηκε το βίντεο με το χαιρετισμό που έστειλε ο Επίτροπός Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Potocnik. Στην Τελετή απονομής των βραβείων παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές κ. Αν. Νεράντζης και κ. Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές και καθηγητές από διάφορες πόλεις της χώρας που ταξίδεψαν για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη λήξη της εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11.
Η διοργάνωση της Εκστρατείας πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι ΑΜΕΛ, Auto Tρίτη, Μοτο Τρίτη, Re:CSR και η εφημερίδα ΑΞΙΑ. Εθνικός Υποστηρικτής είναι η εταιρία JETOIL. Τοπικός Χορηγός στην Αθήνα είναι η ΔΕΠΑ Α.Ε. Τοπικοί Υποστηρικτές είναι η ΑΧΑ Ασφαλιστική και η McDONALD’S, το Meditteranean Palace Hotel, το REX HOTEL, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, και αρωγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η NAIL ADVERTISING.
Πληροφορίες και στοιχεία για τα Βραβεία είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες www.ecocity.gr και  www.ecomobility.gr.
  • Για να διαβάσετε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, πατήστε εδώ
  • Για να διαβάσετε το μήνυμα του ΓΓ του ΥΠΕΚΑ, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε το μήνυμα του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πατήστε εδώ
  • Για φωτογραφίες από την Τελετή Απονομής των Βραβείων, πατήστε εδώ
Αθήνα, 11 Απριλίου 2011
Περισσότερες πληροφορίες :
Ιωάννα Φακιδάρη
Τηλ. 6974 476855 - 210 6196757
e-mail : fakidari.ioanna@ecocity.gr
ECOMOBILITY ECOMOBILITY
5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
5ο Γυμνάσιο Βόλου
ECOMOBILITY ECOMOBILITY
Απονομή Βραβείων - Κώστας Καρτάλης
ECOMOBILITY 2010/11 - Συγκεντρωτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου