Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια θα συμμετέχουν στην εκστρατεία του καθαρισμού του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 6:00 το απόγευμα.
Ο καθαρισμός θα πλαισιωθεί από διαδραστικά, περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά. 
Σημείο συνάντησης το πλάτωμα, δίπλα στη λιμνούλα με τις πάπιες, από τις 17:30-17:45 και κατόπιν συναντάμε τις υπόλοιπες ομάδες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/6/2011
Καθαρισμός στο πάρκο Τρίτση
Σε τσιμεντουπόλεις όπως η Αθήνα, όπου η πυκνή δόμηση συνθλίβει οποιαδήποτε «υπόνοια» βλάστησης, η ύπαρξη των ελάχιστων πάρκων και χώρων πρασίνου καθίσταται ανεκτίμητο αγαθό, η δε διαφύλαξη και προστασία τους επιτακτική ανάγκη.
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στην προσπάθειά του για προώθηση ενός βιώσιμου, αστικού περιβάλλοντος και επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με την πόλη, συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη ΜΕΣΟΓΕΙΟ», την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 6μ.μ. καθαρισμό στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης , σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Πάρκου (ΚΕΑΝ, Φίλοι του Πάρκου, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Οργάνωση ΓΗ ) και τη συμμετοχή της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ.
Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα Κυριακάτικο απόγευμα μέσα σ’ένα «θύλακα» πρασίνου και δροσιάς, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, συμβάλλοντας με την εθελοντική τους προσφορά στην εξυγίανση και προστασία ενός από τα ελάχιστα καταφύγια άγριας ζωής στην πόλη μας, με μικρούς υγροτόπους, πλούσια χλωρίδα και πάνω από 170 διαφορετικά είδη πτηνών.
Η δράση θα επικεντρωθεί σε καθαρισμό του πάρκου, ενώ παράλληλα ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες θα συλλέξουν σκουπίδια που βρίσκονται στον πυθμένα των λιμνών και ομάδες εθελοντών με βάρκες τα επιπλέοντα απορρίμματα.
Ο καθαρισμός θα πλαισιωθεί από διαδραστικά, περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά 
Περισσότερες πληροφορίες
Λουκία Καλαϊτζή
Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
press@medsos.gr 210 8228795

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου