Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τα “Μαθήματα” στη Ζάκυνθο


Τα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» και περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές και αναλύσεις ταινιών, επιμορφωτικές συναντήσεις, καθώς και μια σειρά από κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από επαγγελματίες του κινηματογράφου. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουν ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα της οπτικοακουστικής παιδείας.
Μέχρι τώρα τα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» έχουν επισκεφτεί 50 περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας και τον Φεβρουάριο με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήθηκαν την Ζάκυνθο. Αναλυτικότερα από 13 έως 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαν 17 εκδηλώσεις στην Αίθουσα του Κινηματογράφου «Φώσκολος» και στην Αίθουσα του Θεάτρου του Δήμου στο Σαρακινάδο που παρακολούθησαν περίπου 1878 μαθητές και 130 εκπαιδευτικοί και γονείς, φωτίζοντας λιγάκι το μαύρο σκηνικό της εποχής μας.
Αναλυτικότερα έγιναν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια», «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα», «Βάλο», «Ο Ψύλλος» και «Άλματα» για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, της ταινίας «Πετώντας στα τυφλά» για τα παιδιά του Γυμνασίου και της ταινίας «Fighter» και «Ξύλινη Κάμερα για τα παιδιά του Λυκείου. Η επίσκεψή μας στη Ζάκυνθο εμπεριείχε επίσης και μία παράλληλη απογευματινή προβολή της ταινίας «Το Σκασιαρχείο» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, και συζήτηση που ακολούθησε για τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση.

Το γοητευτικό εκπαιδευτικό κινηματογραφικό μας ταξίδι όμως δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται τον Μάρτιο στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο καθώς επίσης και στην Βόρεια Ελλάδα με επισκέψεις στην ακριτική Φλώρινα και την Νάουσα όπου λόγω κακοκαιρίας δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου