Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Δωρεάν Προγράμματα για παιδιά στο Εθνικό Ωδείο

Το Εθνικό Ωδείο έχοντας μακρόχρονη παράδοση στον τομέα της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού και με δεδομένη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς του φίλους για μια πρώτη γνωριμία με τον όμορφο κόσμο της μουσικής, στην καρδιά του καλοκαιριού.
Προσφέρει δωρεάν ευχάριστα προγράμματα διάρκειας ενός μήνα, ειδικά για παιδιά έως 8 ετών, που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία, ώστε να έρθουν οι μικροί ενδιαφερόμενοι σε επαφή με τη μουσική πράξη και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική παιδεία και έκφραση.
Για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν τα προγράμματα "Παίζω με τις νότες και μαθαίνω" για νήπια 4-6 ετών και "Τα πρώτα μαθήματα μουσικής: Έλα να γνωρίσεις τον θαυμαστό κόσμο των ήχων" για παιδιά έως 8 ετών με ολιγομελή τμήματα (3-4 παιδιά) και με την καθοδήγηση επιλεγμένων μουσικοπαιδαγωγών από 21 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής) έως 20 Ιουλίου 2012, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18).
Το ίδιο χρονικό διάστημα (21/6-20/7) θα λειτουργήσει επίσης δωρεάν Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι με δύο τμήματα, ένα για παιδιά από 4 έως 8 ετών και ένα τμήμα με συμμετέχοντες από 8 έως 14 ετών, με υπεύθυνη την ηθοποιό και μουσικό Μάγδα Μαυρογιάννη. 
Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου που θα έρθουν σε επαφή με τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. Στόχος είναι η γνωριμία με τον μουσικό κόσμο (βιογραφίες-ιστορίες μεγάλων μουσικών) ξεκινώντας από τον Μότσαρτ. Στο τέλος του Εργαστηρίου τα παιδιά που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν μια μουσικοθεατρική παράσταση.
Επίσης, τη θερινή αυτή περίοδο, μπορούν παιδιά και νέοι μεγαλύτερης ηλικίας να κάνουν ατομικά μαθήματα επιλογής τους με έκπτωση 50% στα δίδακτρα.
Πληροφορίες στη γραμματεία του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθης, Αθήνα) Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5233 175, 210 5248 304, e-mail: ethnodio@otenet.gr

Θερινά Μουσικά Εργαστήρια και Τμήματα

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν θερινά μουσικά εργαστήρια και τμήματα για τους ενδιαφερόμενους φιλόμουσους κάθε ηλικίας, από 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, έως 20 Ιουλίου 2012.
Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν: Εργαστήρι Παραδοσιακών και Σύγχρονων Οργάνων, Εργαστήρι Φωνητικής και Ορθοφωνίας και Εργαστήρι Μουσικής Τεχνολογίας.
Στο Μουσικοπαιδαγωγικό Καλοκαίρι 2012 εντάσσεται ακόμη τμήμα ενηλίκων που θέλουν να μυηθούν στα βασικές γνώσεις της μουσικής (εισαγωγή στη θεωρία και το σολφέζ), καθώς και ταχύρρυθμο μάθημα προετοιμασίας για τις κατατακτήριες εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων και της ενόργανης ή φωνητικής μουσικής.
Το Εργαστήρι Παραδοσιακών και Σύγχρονων Οργάνων περιλαμβάνει: κρουστά-ντραμς, ακκορντεόν, κλαρίνο-φλογέρα, γκάιντα και ούτι, υπό τη διδασκαλία έμπειρων καθηγητών (Β. Βασιλάτος, Δ. Κούστας, Ε. Βασιλάτου, Χ. Χαριτωνίδης, Α. Βρέτος).
Απευθύνεται τόσο σε αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα όργανα αυτά όσο και σε σπουδαστές ή μουσικούς υψηλότερων επιπέδων. Ειδικά για τα κρουστά, στόχος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την τεχνική, τη ρυθμολογία και την ομαδική εκτέλεση μουσικού υλικού για σύνολο κρουστών.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενταχθούν σε σύνολα κρουστών και άλλων παραδοσιακών οργάνων για να αποκτήσουν ανάλογη εμπειρία.
Το Εργαστήρι Φωνητικής και Ορθοφωνίας με υπεύθυνο τον Γιάννη Παντελή, απευθύνεται σε άτομα που χρησιμοποιούν τη φωνή και τον λόγο στην επαγγελματική τους δραστηριότητα και θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο λόγο και το τραγούδι αλλά και να επιλύσουν τυχόν προβλήματα φωνής.
Το Εργαστήρι Μουσικής Τεχνολογίας με υπεύθυνο τον Ορέστη Τάνη, απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να γνωρίσουν τις δυνατότητες και ευκολίες που προσφέρει η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και της τεχνολογίας στη μουσική δημιουργία.

http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου