Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

8ος Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών

Ένας διασκεδαστικός και επιμορφωτικός αγώνας διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Σάββατο 13 Απριλίου!
Ο αγώνας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του νομού Αττικής και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον. Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διασχίσουν λόφους, βουνά, άλση, πάρκα, αρχαιολογικούς και αδόμητους χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας τον «αττικό κόσμο των πουλιών». Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταφέρει να καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών.
Αν και οι φυσικές περιοχές της Αθήνας έχουν πλέον περιοριστεί δραματικά, σε κάποιες «γωνιές» του Λεκανοπεδίου η φύση, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να «επιβιώνει», αλλά και να αναπτύσσεται όπως παλιά. Αυτές λοιπόν οι οάσεις ζωής θα εξερευνηθούν με τον πλέον ψυχαγωγικό τρόπο, μέσω της παρατήρησης πουλιών (birdwatching), στο πλαίσιο του αγώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε  με το Κεντρικό Γραφείο της Ορνιθολογικής  στην Αθήνα (τηλ./fax: 210 8227937, 8228704, εσωτ.106, e-mail: volunteers@ornithologiki.gr, Σπύρος Ψύχας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου