Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

"Πετρόσουπα"... ένα παραμύθι για τη δύναμη της προσφοράς


Πετρόσουπα (για παιδιά από 5 ετών)Ένα παραμύθι από την Ανατολή που μιλά για τη δύναμη και τη σημαντικότητα της προσφοράς.


Τρεις καλόγεροι, ο Χοκ, ο Λοκ και ο Σο διασχίζουν μια ορεινή χώρα και προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο.Ο δρόμος τους θα τους φέρει σ'ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζούνε μέσα στο φόβο - έχουν κλειστά τα παραθύρια τους και ολοσκότεινα τα δωμάτιά τους. Κι αυτό γιατί πριν από κάποια χρόνια, κάποιοι τους είχαν επιτεθεί και τους είχαν βασανίσει. Κι από τότε ο καθένας από αυτούς βλέπει με δυσπιστία όχι μόνο τον κάθε ξένο που έρχεται στα μέρη τους, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον γείτονά του.


Αλλά όταν οι τρεις καλόγεροι τους μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα, τότε οι χωρικοί ανακαλύπτουν πόσα πράγματα ο καθένας τους έχει να προσφέρει στους άλλους, αλλά και πόσα μπορεί να πάρει ως ανταπόδοση.


Με τις υπέροχες ακουαρέλες του, τις γεμάτες από αναλαμπές συναισθημάτων, ο Τζον Τζ. Μουθ συνδυάζει την αγάπη του για τη φιλοσοφία της Ανατολής με την αφήγηση ενός λαϊκού παραμυθιού, που μιλά για τη δύναμη της προσφοράς.

Συγγραφέας: ΤΖΟΝ ΤΖ. ΜΟΥΘ
Μετάφραση: ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ
Εκδόσεις: ΑΓΚΥΡΑ

πηγή: http://ntoremiradio.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου