Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

"7 Κυριακές στο Γκάζι" για παιδιά και γονείς

Εργαστήρια για παιδιά αλλά και για μεγάλους θα γίνονται στο Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολις του Δ. Αθηναίων για 7 Κυριακές μέχρι το Μάιο του 2014 με ελεύθερη είσοδο.
Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα εγκαινιαστεί το πρόγραμμα με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο «Το σπίτι μας, ο κόσμος όλος!» και «Οι γονείς μου και εγώ, άνθρωποι της πόλης» από το χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες». Επίσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τη Μαρία - Ζωή Φουντοπούλου (αναπλ. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Ε.Κ.Π.Α.) με θέμα "Μαμά, τι ώρα θα γυρίσεις;"

Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά εξερευνούν το Μουσείο στο Γκάζι» που με την παρότρυνση ενός μουσειοπαιδαγωγού και τη συμμετοχή των γονιών τους, τα παιδιά κάνουν μια περιήγηση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, μέσα από παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου και γνωρίζουν την ιστορία και τη λειτουργία του παλαιού εργοστασίου.

Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση.

Τα εικαστικά εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς και παιδιά ηλικίας από 3 ετών. Στόχος τους είναι η συνεργασία μεταξύ γονιού και παιδιού, έτσι ώστε να δημιουργήσουν από κοινού το ιδανικό…σπίτι. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά γονείς και παιδιά δημιουργούν μια πόλη από χρωματιστά σπίτια που θα παραμείνει στον χώρο της Τεχνόπολις.

«Το σπίτι μας, ο κόσμος όλος!»
Το σπίτι μας αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης όλης της οικογένειας και τον χώρο όπου κάθε παιδί πρέπει να νιώθει ασφάλεια και θαλπωρή. Τι είναι αυτό που μου αρέσει στο σπίτι μου; Τι κάνω στο σπίτι μου με την μαμά και τον μπαμπά μου; Πως έχω φανταστεί τον ιδανικό χώρο για την οικογένειά μου;
Στόχος του εργαστηρίου είναι η συνεργασία μεταξύ γονιού και παιδιού, έτσι ώστε να δημιουργήσουν από κοινού το ιδανικό…σπίτι!

«Άνθρωποι στην πόλη! Εγώ και οι γονείς μου»
Ποιο είναι όλοι οι άνθρωποι που περπατάνε γύρω μου στην πόλη; Τι κάνω όταν πάω βόλτα με τους γονείς μου τις Κυριακές στην Αθήνα;
Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός εικαστικού έργου από τους συμμετέχοντες (γονείς και παιδιά) με θέμα τους ανθρώπους που κυκλοφορούν στην πόλη. Γονείς και παιδιά καλούνται να παρατηρήσουν το έργο που έχει δημιουργήσει η ομάδα του προηγούμενου εργαστηρίου («Το σπίτι μου, ο κόσμος όλος!») και να δημιουργήσουν σε ένα εικαστικό εργαστήριο ένα έργο που αποτυπώνει την οικογένειά τους στους δρόμους της πόλης! Το εργαστήριο αυτό μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά του πρώτου.

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Κρατήσεις για όλες τις δράσεις: 210 3475518, 6940268477 (10:00-17:00)

Ώρες διεξαγωγής των δράσεων:
10.15 - 11.15 «Το σπίτι μας, ο κόσμος όλος!» (Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού.)
11.30 -12.30 «Άνθρωποι στην πόλη! Εγώ και οι γονείς μου.» (Εικαστικό εργαστήριο με
τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού)
11.30 -12.30 "Μαμά, τι ώρα θα γυρίσεις;": Από την ποσοτική απουσία στην ποιοτική
παρουσία των γονέων κοντά στα παιδιά τους. – Ομιλήτρια: Μαρία –Ζωή
Φουντοπούλου (αναπλ. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Ε.Κ.Π.Α.)
12.00 – 13.00 «Τα παιδιά εξερευνούν το Μουσείο στο Γκάζι» (Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά και τις οικογένειες τους)
13.00 Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548, press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

 http://entertainment.in.gr/html/ent/765/ent.155765.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου