Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δημοσιεύονται στο Δελτίο τύπου παρακάτω, συγχαρητήρια στα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια για την προσπάθεια τους.
Όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στην τελετή βράβευσης (έξοδα μετακίνησης δεν καλύπτονται) ανεξαρτήτως εάν έχουν διακριθεί. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ ενημερώστε μας μέχρι και 14/04/2010 στο τηλ. 210 3643224.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λ. Αμαλίας 8 Αθήνα, όπου θα βραβευθούν οι νικήτριες ομάδες και θα ανακοινωθεί η σειρά κατάταξής τους.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια" ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ  ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕΣΩ mail ΜΑΖΙ ΜΑΣ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
«ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ»


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση "Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας") διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον  Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αφίσας με θέμα «Ζωγράφισε μου Ένα Δικαίωμα». Ο Διαγωνισμός υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και εθνικός συντονιστής ήταν  η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ευρωπαϊκή Έκφραση".

Αυτό που ζητήθηκε από παιδιά και νέους, 10 έως 18 ετών, ήταν να δημιουργήσουν μια αφίσα, η οποία θα παρουσιάζει ένα από τα δικαιώματα της Σύμβασης των δικαιωμάτων του παιδιού. Οι συμμετέχοντες ήταν  δύο κατηγοριών με βάση την ηλικία τους: 10-14 ετών και 15-18 ετών. Έπρεπε να σχηματίσουν ομάδες τουλάχιστον 4 ατόμων και να δημιουργήσουν μια αφίσα (σχεδιάζοντας, ζωγραφίζοντας, κάνοντας κολάζ ή με όποιο καλλιτεχνικό τρόπο αυτοί επιθυμούσαν). Οι 2 νικήτριες ομάδες (1 από κάθε ηλικιακή κατηγορία)  θα συναγωνισθούν με τις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων κρατών μελών για να κερδίσουν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου θα ξεναγηθούν στους Ευρωπαικούς Θεσμούς.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 304 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Μετά από την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 26/03/2010, που απαρτιζόταν από  εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών, από έναν ειδικό γραφικών τεχνών – ζωγράφο και από έναν εκπρόσωπο νεολαίας, επιλέχθηκαν οι έξι καλύτερες αφίσες.

Αυτές με αλφαβητική σειρά είναι: 
               
 Για την ηλικιακή ομάδα 10-14
                      
            1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων                      
           1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων                     
Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής




Για την ηλικιακή ομάδα 15-18
                      
Ανεξάρτητη Ομάδα Νέων Καλλιτεχνών - Θεσσαλονίκη       
Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης
Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης




1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την οργάνωση από τους γονείς και την συμμετοχή των ίδιων των παιδιών...
    Θα συνιστούσα αν ήταν δυνατόν να παραβρεθούν όσα παιδιά μπορούν στην εκδήλωση...
    Η συνεύρεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα με ένα τέτοιο θέμα είναι θετικό γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή