Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΤΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια... ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ!!!


Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερα σήμερα στο Διομήδειο Βοτανικό κήπο.
 Μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα... Ο κήπος φορούσε τα καλά του... Καταπράσινο χαλί απλωμένο παντού να σε προσκαλεί να ξαπλώσεις και να αφεθείς στα χάδια του ήλιου, τα λουλούδια του όλα ανθισμένα και πολύχρωμα, τα δέντρα του καταπράσινα και σε κάθε γωνιά του να σε πλημμυρίζουν διαφορετικές μυρωδιές... ρίγανη, δεντρολίβανο, χαμομήλι...  όλες οι μυρωδιές της Άνοιξης.

Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια δεν σταμάτησαν να τρέχουν ολόγυρα και να φωνάζουν με ενθουσιασμό  κάθε φορά που έβλεπαν τις χελώνες να "παίρνουν το γεύμα" τους στη χλόη, τις νεροχελώνες να λιάζονται η μια ξαπλωμένη στην πλάτη της άλλης, τις πεταλούδες να πετούν ολόγυρα, ακόμα και τους στρατούς των μυρμηγκιών που έπιασαν κι αυτά δουλειά.
 Το μέρος είναι πραγματικά μια αποκάλυψη αυτή την εποχή, όσοι δεν μπορέσατε να τον επισκεφτείτε σήμερα, προγραμματίστε το άμεσα.
 Βέβαια δεν θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπαν σήμερα η κα Ειρήνη Βαλλιανάτου (Βιολόγος και Επιστημονική Υπεύθυνος του Βοτανικού Κήπου),  ο κ. Μιχάλης Σταματάκης (Καθηγητής Βιομηχανικών Ορυκτών, Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών) και ο κ. Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, θα απολαύσετε όμως την Άνοιξη στα καλύτερα της...

 Ακόμα περισσότερα για την επίσκεψη-ξενάγηση που διοργάνωσε ο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στο Βοτανικό Κήπο  εδώ

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα καλή εβδομάδα...
    Λυσσάξανε τα ΟΙΚΟΠΟΛισάκια.

    Ο Γιώργος με το σακίδιο ο καλυτερότερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! είναι απίστευτα, έκαναν όλη τη διαδρομή τρέχοντας και γυρνώντας γύρω γύρω από το γκρουπ, θαρρείς και τα' χες κλειδωμένα μέσα, καμμιά βδομάδα! Είχαν δίκιο όμως, ο κήπος σε ενέπνεε να τον εξερευνήσεις, υπέροχος τέτοια εποχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή