Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


Εργαστήρια μυθοπλασίας για μικρούς και μεγάλους όπου ενήλικοι και παιδιά διαλέγουν τους ήρωες, τα ξωτικά, τα μαγικά φίλτρα, τους μαγικούς καθρέφτες. Εργαστήρια παραμυθιού όπου η αφήγηση γίνεται έμπνευση και αφορμή για να εξερευνήσουν ενήλικοι και παιδιά τα συναισθήματά τους μέσα από εικαστικό παιχνίδι, ξεχωριστά κυριακάτικα εργαστήρια με δραστηριότητες που ενθαρρύνουν γνωριμία με τον εαυτό τους μέσα από παιχνίδια, εικαστικά και παραμύθια και τέλος παρουσίαση του βιβλίου «Θα σ΄ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει» της Ντέμπι Λιόρι από τις εκδόσεις Πατάκη είναι οι προτάσεις του Οκτωβρίου από το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας. 
Οι τιμές των εργαστηρίων είναι 7 και 8 ευρώ και της παρουσίασης του βιβλίου 4 ευρώ για κάθε επισκέπτη.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
Στόχος των ετήσιων παιδικών εργαστηρίων είναι η ενθάρρυνση της αυτογνωσίας και της δημιουργικής έκφρασης  των παιδιών στα πλαίσια της ομάδας, μέσα από  το θεατρικό παιχνίδι, τη μυθοπλασία , τη ζωγραφική, τη μουσική και  τα… ταξίδια αναζήτησης!

για παιδιά 4-6 χρονών

«Ταξίδια στον κόσμο των παραμυθιών»

Τα παραμύθια είναι ένα μαγικό εργαλείο που μπορεί να  ταξιδέψει με ασφάλεια τα παιδιά  σε κόσμους φανταστικούς ενώ ταυτόχρονα τους δίνει την ευκαιρία να επεξεργαστούν σημαντικά  θέματα της καθημερινής τους ζωής (όπως είναι η σχέση με τους γονείς, τους ενήλικες,  τους φίλους, η σχέση  ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό»).
Με αφορμή το έκθεμα «Ο κόσμος των παραμυθιών» του μουσείου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν  και να παίζουν τα δικά τους παραμύθια . Το εργαστήρι περιλαμβάνει μυθοπλασία, θεατρικό παιχνίδι με αφορμή τα παραμύθια, μουσικοκινητικά παιχνίδια και ζωγραφική με στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν  και να εκφράσουν τον εαυτό τους δημιουργικά στα πλαίσια της ομάδας.

Ημέρες διεξαγωγής εργαστηρίου:  κάθε δεύτερο Σάββατο 10π.μ. έως 11:30 π.μ.
Ημερομηνίες συναντήσεων:
23 Οκτωβρίου - 6 και 20 Νοεμβρίου - 4 και 18 Δεκεμβρίου - 8 και 22 Ιανουαρίου - 5 και 19 Φεβρουαρίου - 5 και 19 Μαρτίου - 2 και 16 Απριλίου - 7 και 21 Μαΐου

για παιδιά 6-9 χρονών

«Γνωρίζω τον εαυτό μου ταξιδεύοντας στις χώρες του κόσμου!»
Με αφορμή μια χώρα του κόσμου, σε κάθε συνάντηση της ομάδας, τα παιδιά ανακαλύπτουν πόσοι διαφορετικοί τρόποι ζωής υπάρχουν! - 1001 έθιμα, συμπεριφορές, φαγητά, τέχνες, πρόσωπα, γλώσσες!-  Μέσα από την αναζήτηση, το θεατρικό παιχνίδι, τη μυθοπλασία, τη ζωγραφική, τις κατασκευές, τη μουσική από κάθε χώρα  δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν περισσότερο τον κόσμο και τον εαυτό τους αναπτύσσοντας την αίσθηση της μοναδικότητας και της διαφορετικότητα τους.

Ημέρες διεξαγωγής εργαστηρίου:  κάθε δεύτερο Σάββατο 2μ.μ. έως 4μ.μ.
Ημερομηνίες συναντήσεων:
23 Οκτωβρίου - 6 και 20 Νοεμβρίου - 4 και 18 Δεκεμβρίου - 8 και 22 Ιανουαρίου - 5 και 19 Φεβρουαρίου - 5 και 19 Μαρτίου - 2 και 16 Απριλίου - 7 και 21 Μαΐου
εδώ το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ακόμα
Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα το Μουσείο Συναισθημάτων επιλέγει και παρουσιάζει παιδικά βιβλία με θέματα που σχετίζονται με τα εκθέματα του μουσείου. Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να παίξουν στην έκθεση του μουσείου από τις 10:00π.μ. έως τη 1:00μ.μ. και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν την παρουσίαση.
(Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από παιδαγωγούς-εμψυχωτές
των Εκδόσεων Πατάκη, εκτός από την εορταστική παρουσίαση της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου, που θα γίνει από το συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά)
Ημερ/νία διεξαγωγής: 
02/10/2010 - 13:00
Κόστος: 
Είσοδος στο μουσείο 4 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου