Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ...



Το θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει στην Αθήνα τη «Σολομώντεια Λύση», ένα έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου βασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου μ.Χ.αι. «Ο Κύκλος με την Κιμωλία».
Πριν από περίπου 50 χρόνια, ο Μπερτολ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό παραμύθι και το έκανε θεατρικό έργο για μεγάλους. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος πήρε αυτό το έργο και το ξαναέκανε παραμύθι για παιδιά. Ένα έργο,  ύμνος στην αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη.
Ο κύκλος με την κιμωλία είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές, εγκαταλείπει το μωρό της. Το βρίσκει η υπηρέτρια της και αποφασίζει να το πάρει για να το γλιτώσει από τους διώκτες του. Κυνηγημένη πλέον και αυτή, υποφέρει τα πάνδεινα για να του εξασφαλίσει μια στέγη και λίγο γάλα. Μια αληθινή αγάπη αναπτύσσεται στο παιδί και στην θετή του μητέρα, ώσπου, μετά από χρόνια το καθεστώς αλλάζει και το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιούσιας. Τότε εμφανίζεται  η φυσική του μητέρα και το διεκδικεί.. Και ο «ιδιόρρυθμος « δικαστής Ατζακ θα κάνει το πείραμα: Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο μητέρες να το τραβήξουν προς το μέρος τους, πιάνοντας από το ένα χέρι η καθεμιά, και όποια νικούσε θα το έπαιρνε υπό την κηδεμονία της.
Σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, πολλή μουσική, τραγούδια, χορό και με την συμμετοχή των παιδιών, περνούν με ευχάριστο τρόπο αξίες όπως η αυταπάρνηση, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη και η συλλογικότητα που πιστεύουμε πως είναι τα μόνα αντίδοτα σε έναν κόσμο βίας, ατομισμού, και λατρείας του κέρδους.
Κάθε Κυριακή 11.30 και 15.00 
Θέατρο Άνεσις, Κηφισίας 14 & Αλεξάνδρας Τηλέφωνο: 2107488881-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου