Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ 10...

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου  
1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
και το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 
"Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ 10".

Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετάσχουν 10 σχολεία από όλη την Αθήνα εκ των οποίων τα τρία είναι από το Χαϊδάρι.


Οι Συνήγοροι του Κλίματος διοργανώνουν ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε 10 σχολεία του κέντρου της Αθήνας με σκοπό να ενθαρρύνουν τους μαθητές να αναλάβουν πρωτοβουλία και να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας του σχολείου τους κατά 10% μόλις μέσα σε 10 εβδομάδες! Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις ενεργειακές επιδόσεις του σχολείου τους μέσω ειδικών μετρητών ενέργειας που θα εγκατασταθούν στα σχολεία, αλλά και χρησιμοποιώντας διαδικτυακά διαδραστικά εργαλεία.
Το πρόγραμμά πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας, Πρόγραμμα ΕΕ Νέα Γενιά σε Δράση.
Συνεργάτες εργαστηρίων: Intelen Group, Iπποκράτης 2500 χρόνια, Action Aid Hellas, WWF Hellas
Το πρόγραμμα Η Δύναμη του 10 εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας 10:10 για τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος κατά 10% σε ένα χρόνο, ξεκινώντας από το 2010. Το 10:10 παρακινεί νέους, οικογένειες, σχολεία, επιχειρήσεις, καταστήματα και πολίτες σε όλο τον κόσμο να κάνουν κάτι για την κλιματική αλλαγή αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες που, αν τις κάνουμε όλοι, θα μειώσουμε σημαντικά την εκπομπή των αερίων του θερμοκηπίου. Στην εκστρατεία ήδη συμμετέχουν πάνω από 95.000 άνθρωποι, επιχειρήσεις και σχολεία σε 128 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία σε όλο τον κόσμο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.1010global.org.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις/διαδραστικά εργαστήρια με στόχο να αποκτήσουν γνώσεις και να αναλάβουν δράση σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης της ενέργειας, αλλά και γενικότερα σε καίρια ζητήματα κλιματικής αλλαγής. Στο τέλος των 10 εβδομάδων, το σχολείο που θα καταφέρει την καλύτερη ενεργειακή επίδοση και την πιο ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος θα αναδειχθεί σε πρωταθλητή!

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με συμμετοχή των παιδιών σε μια σειρά εργαστηρίων που διοργανώνονται από τους συνεργάτες του προγράμματος. 
Μια αξιόλογη προσπάθεια μαθητών και δασκάλων. 
Μπράβο... 
Καλή επιτυχία παιδιά.

3 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια στα σχολεία. Είναι 3 από το Χαϊδάρι:
  10ο Δημοτικό
  1ο Γυμνάσιο
  7ο Γυμνάσιο
  Πατάτε το σύνδεσμο http://thepoweroften.gr/
  και βλέπετε την κατανάλωση κάθε σχολείου.

  Σοφία Δημητρίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες, διορθώσαμε ήδη την ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άκουσα την ανακοίνωση από το διευθυντή του 10ου Δημοτικού το πρωί, μου έκανε εντύπωση που ένα από τα 10 σχολεία ήταν του Χαιδαρίου. Δεν φαντάστηκα ότι συμμετείχαν και άλλα δύο.
  Ευτυχώς τα σχολεία μας βλέπουν μπροστά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή