Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010 ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ MULTIMEDIA ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
asa
ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ
''ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ''
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Σεϊτάνη
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ είναι ένα σύνθετο θέαμα που χρησιμοποιεί το ΘΕΑΤΡΟ,
τη ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, το ΧΟΡΟ και τις ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, για να αφηγηθεί με έναν πρωτότυπο και εντελώς ξεχωριστό τρόπο την αγαπημένη ιστορία του μεγάλου Δανού παραμυθά
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Πολιτιστικό κέντρο "Ακαδήμεια", στην οδό Μαραθωνομάχων 8, στην Ακαδημία Πλάτωνος, (100 μέτρα από τη διασταύρωση της Λεωφ. Αθηνών-Καβάλας με τη Σπύρου Πάτση).
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ
Η παράσταση, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2009, συμμετείχε σε σημαντικά Ελληνικά φεστιβάλ, όπως Φεστιβάλ Δήμου Αθήνας 2009, Αισχύλεια 2009, Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, Ελευθέρια 2009 κ.α.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ έχει ήδη προσκληθεί να δώσει σειρά παραστάσεων στην Κύπρο και να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Νέους (Epifest Festival) στο Cakovec της Κροατίας.
Η παράσταση έχει έγκριση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ
Η ιστορία του μικρού κύκνου που γεννιέται στη φωλιά μιας πάπιας και φαίνεται να είναι τόσο «διαφορετικός» όσο και «άσχημος» σε σχέση με τα αδέλφια του, είναι ένα από τα πρώτα παραμύθια που έκαναν γνωστό τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σε πολλές χώρες του κόσμου «το ασχημόπαπο» έχει καθιερωθεί σαν έκφραση για κάποιον που η εμφάνιση του δεν «προδίδει» τα ιδιαίτερα χαρίσματά του και γι’ αυτόν το λόγο ο κόσμος αργεί να τον ανακαλύψει ή ακόμη και να τον αποδεχτεί. Αρκετοί δε είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα καθώς η ιστορία της ζωής του Χ. Κ. Άντερσεν  παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες μ’ αυτήν του ασχημόπαπου.
Η ιστορία μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε την έννοια της διαφορετικότητας και να ανακαλύψουμε την ομορφιά της. Αυτήν την ξεχωριστή και ιδιαίτερη ομορφιά που καθένας μας κουβαλάει και κάνει τον κόσμο μας ακόμη πιο πλούσιο και ενδιαφέροντα. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για μας τους ανθρώπους που παρόλο που μοιάζουμε τόσο πολύ, είμαστε τόσο διαφορετικοί, αλλά και για όλα τα πλάσματα της γης. Όλοι μας έχουμε κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο να προσφέρουμε στον κόσμο που ζούμε και όλοι μας έχουμε κάτι  να μάθουμε από τους άλλους όσο διαφορετικοί κι αν είναι αυτοί οι «άλλοι», όποια εμφάνιση κι αν έχουν.
Στην παράσταση, μέσα από τις χιουμοριστικές και συγκινητικές στιγμές των περιπετειών του Ασχημόπαπου ανακαλύπτουμε μαζί του πως όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, απ’ όπου κι αν ερχόμαστε, όταν μάθουμε να ζούμε μαζί τότε είναι σίγουρο πως,  όπως λέει και ο ήρωας της ιστορίας μας, «…όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε  να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι κάποιοι που είναι ίδιοι και κάνουν πάντα τα ίδια…».
Τέλος, μαζί με το μικρό ασχημόπαπο, θα συνειδητοποιήσουμε τους δεσμούς και τη συγγένεια όλων των πλασμάτων που ζουν πάνω στο μικρό πλανήτη μας, πάνω στη μικρή μας Γη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου