Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το δασάκι του Αγ. Φιλίππου [ Δεξαμενής ] στη Νίκαια, είναι δική μας υπόθεση!

Το δασάκι του Αγ. Φιλίππου [ Δεξαμενής ] στη Νίκαια, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του Πειραιά και ένας από τους μεγαλύτερους ολόκληρης της Αττικής, μας χρειάζεται.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί πολύ μεγάλες φθορές τόσο στο φυσικό περιβάλ- λον όσο και στους χώρους αναψυχής. Γι’ αυτό και φέτος συνεχίζουμε τις προσπάθειες που  ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια έτσι ώστε να κάνουμε το άλσος και πάλι την ομορφότερη μας διέ- ξοδο.
Την Κυριακή λοιπόν, 12 Ιουνίου -από τις 10.00 το πρωί- η Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλκηδόνας μαζί με τον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη για πρώτη φορά [και ελπίζουμε όχι τελευταία], το ΣΚΑΪ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού συνδιοργανώ- νουμε τη φετινή μας δράση.
Καθαρίζουμε, ποτίζουμε, περιποιούμαστε, επισκευάζουμε, βάφουμε, ζωγραφίζουμε, παίζουμε μουσική, βολτάρουμε, περνούμε με άλλα λόγια το πρωινό μας στο άλσος. Επιστρέφουμε σε αυτό και γιορτάζουμε όλοι μαζί εκεί που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είναι δική μας υπόθεση!

1 σχόλιο:

  1. Μία τάξη ενός δημοτικού σχολείου κατέγραψε τη χλωρίδα στο λόφο...
    Να δούμε μήπως βρούμε κάποιο σχολείο στο Χ. που να ερευνήσει τον Προφήτη Ηλία. Θα τους δώσουμε βοήθεια, έχουμε ανθρώπους για να πιστοποιήσουν τα ευρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή