Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ

πηγή:  ΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ

στο-παιδικό-εργαστήρι-της-μαρίζας-κωχ-λίγο-πριν-την-παράσταση-στο-μουσείο-μπενάκη

Όλα είναι έτοιμα για την παιδική μουσική παράσταση Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Η δημιουργός Μαρίζα Κωχ με κάλεσε χθες το απόγευμα στο Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου, το οποίο διατηρεί εδώ και χρόνια στην Ακρόπολη, για να παραστώ στη συνέντευξη που θα έδινε στο περιοδικό ΕΓΩ - ένα από τα λίγα έντυπα, απ' ότι μαθαίνω, που έχουν καλό τιράζ και που πληρώνουν τους συντάκτες τους! Αυτά είναι! Κι έτσι, αφού συμβούλευσα τη Μαρίζα να το προτιμήσει το ΕΓΩ, διότι είναι και απ' ευθείας link με εκπομπές του τύπου Όσο υπάρχουν άνθρωποι, ενώ ας πούμε το δίφωνο πλέον είναι όχι απλά πεθαμένη, αλλά ενταφιασμένη περίπτωση διαφημιστικού μέσου, ο καλός συνάδελφος Γιάννης Βίτσας έβγαλε το ψηφιακό κασετοφωνάκι του κι η συνέντευξη ξεκίνησε.
Εν τω μεταξύ, βγάλαμε και μια σειρά φωτογραφιών στο παραμυθένιο ντεκόρ του παιδικού εργαστηρίου της Κωχ, για το οποίο έχουν δουλέψει οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος του Γιάννη Ψυχοπαίδη.


Άλλο ένα απαραίτητο στοιχείο της επερχόμενης παράστασης της Μαρίζας θα είναι και οι ομπρέλες που βλέπετε, κατασκευασμένες πρόσφατα με μία τεχνοτροπία που εξάπτει την παιδική φαντασία.

Περιέργως, ενώ γνωρίζω πολύ καλά το ιστορικό της συμμετοχής της Κωχ στην Eurovision το 1976, πρώτη φορά άκουσα χθες τόσες λεπτομέρειες για την ανάθεση που της έγινε κατ' ευθείαν από τον Μάνο Χατζιδάκι. 

Πολύ σωστά - κατά τη γνώμη μου - ο δημ/φος ζήτησε από την καλλιτέχνιδα να μην εστιάσουν στην οικονομική κρίση, αλλά στις νέες της δραστηριότητες. Όπου βέβαια μέρος αυτών των δραστηριοτήτων της είναι και η συνεργασία της με τον filtig στο ηλεκτρονικό project που ήδη άνοιξε γέφυρες μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και Λονδίνου! Για την ώρα, η Μαρίζα ετοιμάζεται για την παιδική παράσταση, τη δεύτερη που της ζητήθηκε από το Μουσείο Μπενάκη, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης τον περασμένο Ιούλιο. Δίπλα της θα βρίσκονται όπως πάντα οι συνεργάτες της, μουσικοπαιδαγωγοί, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και ηθοποιοί, σε ένα ευφάνταστο μουσικό παραμύθι που καλό θα ήταν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν παιδάκια, ανίψια κι εγγόνια.
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), η Μαρίζα Κωχ παρουσιάζει τη μουσική παράσταση για παιδιά Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια με ώρα έναρξης τις 7 το απόγευμα και γενική είσοδο 10 ευρώ.

2 σχόλια: