Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στο Πάρκο "Α. Τρίτσης"


Όσοι και όσες θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών που κρύβεται στην πόλη τους, έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την "Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών" το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Οκτωβρίου στην Αττική, τη Μακεδονία, τα Ιωάννινα, την Πύλο Μεσσηνίας και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια συναρπαστική ημέρα στη φύση και, παράλληλα, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τη φύση και τα πουλιά του τόπου μας.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα σε περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονίδα BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.
Η εκδήλωση της Αθήνας θα υλοποιηθεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Α. Τρίτσης" στο Ίλιον, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 - 14.00. Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνουν περιηγήσεις, παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά, διαγωνισμούς.
Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Επικοινωνίας της Ορνιθολογικής στο Πάρκο "Α. Τρίτσης", Τηλ,/Fax: 210 2316977, email: park@ornithologiki.gr.

1 σχόλιο: