Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2011", τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια ήταν εκεί...


Θα είναι μια αξέχαστη Κυριακή για τα παιδιά, η "Γιορτή των Πουλιών" που διοργάνωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σε συνεργασία με διάφορους φοερείς (εδώ προηγούμενη ανάρτηση).
Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια δημιούργησαν με την ψυχή τους ζωγραφίζοντας θαλασσοπούλια, φτιάχνοντας χάρτινες κατασκευές, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς στα περιβαλλοντικά εργαστήρια που στήθηκαν στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια σε δράση
Οι άνθρωποι της Ορνιθολογικής απελευθέρωσαν πουλιά, που είχαν περιθάλψει και ήταν πλέον έτοιμα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Ήταν για όλους μας μικρούς και μεγάλους μια μοναδική εμπειρία, χαρά, ενθουσιασμός αλλά και λαχτάρα όταν κάποιο από τα μικρά πουλιά δεν κατάφερνε να πετάξει αμέσως και ξανάπεφτε στο έδαφος... τρέχαμε όλοι ξωπίσω από τον "μπαμπα" της ορνιθολογικής για να το βοηθήσουμε να ξαναπροσπαθήσει.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ"

"ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΕΙΔΑΝ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΖΙ"

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΡΕΞΤΕ!!! ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ...
 και επιτέλους ήρθε η ώρα που περμέναμε, βόλτα στο πάρκο με τους ανθρώπους της Ορνιθολογικής για να παρατηρήσουμε και να γνωρίσουμε πουλιά. Τα πιτσιρίκια πήραν τα κυάλια και σχηματίζοντας μικρότερα γκρουπ, ξεκινούσαν για την περιήγηση. Σημείωναν στον κατάλογο τα είδη των πουλιών που είδαν... νερόκοτες, φαλαρίδες, νανοβουτηχτάρια, ένα κρυμένο σταχτοτσικνιά ανάμεσα στα καλάμια, καρακάξες, σουσουράδες....
ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

ΤΟΝ ΖΑΛΙΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...

ΤΑ ΠΙΣΤΙΡΙΚΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑΝ




Μια μοναδική μέρα σε μια άγρια φύση τόσο κοντά μας...
Κι όπως πάντα λέμε όταν επιστρέφουμε κουρασμένοι... το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης πάντα μας αποζημιώνει!!!





2 σχόλια: