Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

η 3η «Μικρόπολις» στην Τεχνόπολη!



Ευρηματική, ψυχαγωγική και συναρπαστική περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η "πόλη θαύμα" που αγκάλιασαν χιλιάδες παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, ανοίγει ξανά τις πύλες της από 20 έως και 23 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. 


Ένα ειδικά διαμορφωμένο πρότυπο διαδραστικό πάρκο παιδείας και πολιτισμού, συνολικής έκτασης 22.000 τ.μ., όπου τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, δημιουργείται στην «Τεχνόπολις», σχεδιασμένο και διακοσμημένο από αρχιτέκτονες, σκηνογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες


Και φέτος τα παιδιά ηλικίας 2-13 ετών μαθαίνουν παίζοντας, μέσα από ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα ψυχαγωγικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολύχρωμων εργαστηρίων.


Ανανεωμένη και με ακόμη πιο πλούσια θεματολογία, η «Μικρόπολις 2012» αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό «οικοσύστημα» εμπειριών και δημιουργίας. Πιο συγκεκριμένα οι θεματικά εμπνευσμένες Γειτονιές και Γωνιές, από τις οποίες απαρτίζεται φέτος είναι: της ”Φύσης”, της “Οικογένειας”, της “Στοργής”, της “Οδικής Ασφάλειας”, της “Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας”, της “Υγιεινής”, της “Δροσιάς και του Παιχνιδιού”, της “Ψυχαγωγίας”, της “Γεύσης”, του “Μελιού”, της “Δημιουργίας”, της “Μουσικής” και του “Βιβλίου”.

Παράλληλα και για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση διεξάγεται η
πρότυπη έκθεση παιδικού βιβλίου «Μικρόπολις», με τη συμμετοχή μεγάλων εκδοτικών οίκων, όπως οι εκδόσεις Άγκυρα, Εν Πλω, Ίκαρος, Καλέντης, Καρυδάκη, Κέδρος, Λιβάνης, Τετράγωνο κ.α.

Μία μοναδική στο είδος της έκθεση που πλαισιώνεται από ένα ευρηματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, με στόχο τη διάδοση της αξίας της ανάγνωσης, την προαγωγή της γνώσης και της πολιτιστικής παιδείας στα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα.




Περισσότεροι από 30 καταξιωμένοι φορείς στη «Μικρόπολις 2012»

Το υψηλής ποιότητας πρόγραμμα της 3ης Μικρόπολις περιλαμβάνει  καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ευρηματικά διαδραστικά εργαστήρια, με θέματα εμπνευσμένα από το περιβάλλον, τις επιστήμες, την αλληλεγγύη, την υγεία, την ευεξία, την παιδεία και τον πολιτισμό.


Περισσότεροι από 30 καταξιωμένοι περιβαλλοντικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, ινστιτούτα, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά σχήματα ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Μικρόπολις 2012.


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, WWF Ελλάς - Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ACTIONAID Ελλάς, UNICEF, Παιδικά Χωριά S.O.S., Γιατροί του Κόσμου, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Monachus - Monachus (MοM), Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ΕΔΡΑ - (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων), Μ.Κ.Ο. ΓΟ.ΝΙΣ, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», επιστημονικό δίκτυο «Δια-Της-Τροφής», Εκπαιδευτική Τηλεόραση, Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Μουσείο Πειραμάτων, Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», ομάδα Science & Art – (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΞ), Lets Go Green, Allou Fun Park, Fantasia Party, Plasteliniland, εργαστήριο κούκλας «Μαιρηβή», Κέντρο Μελέτης Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, Saferinternet.gr, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κ.α.




«Μικρόπολις»: Ένας όμορφος κόσμος είναι εφικτός

Παιχνίδι
, χρώματα, μουσική, φαντασία και θετική ενέργεια συνιστούν το πολύχρωμο μωσαϊκό μιας πρότυπης παιδικής πόλης φτιαγμένης από: εμπνευσμένες θεματικά γειτονιές, ειδικά σχεδιασμένες πολιτιστικές διαδρομές, νέες περιοχές εφευρετικότητας, μυστηρίου, δράσης και εξερεύνησης, ποικίλες εγκαταστάσεις υπαίθριων εκπαιδευτικών και αθλητικών παιχνιδιών, σπάνια δάση ζωγραφικών έργων και κατασκευών, πολυάριθμες ψυχαγωγικές, εικαστικές και βιωματικές δραστηριότητες, εργαστήρια τέχνης, παραμυθιού και πολιτισμού, ευφάνταστες νησίδες γνώσης και δημιουργίας.

Το ιδεώδες της συνεργασίας


Συνεπής στη διάδοση οικουμενικών αξιών, η 3η «Μικρόπολις» υποστηρίζει το ιδεώδες της συνεργασίας και της ομαδικότητας, καθώς
το 2012 έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Διεθνές Έτος Συνεργατισμού.

Γι’ αυτό και επιλέχθηκε ως βασικό θέμα της φετινής διοργάνωσης η διάσημη φράση του κλασσικού γάλλου συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά: «Όλοι για έναν και ένας για όλους»...


...Γιατί στη Μικρόπολις εκπαιδεύοντας τους πολίτες του αύριο χτίζουμε έναν καλύτερο κόσμο.


Links
:
Facebook

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας
:
20 & 21 Σεπτεμβρίου: 9.00 - 14.00 
[Μόνο για σχολεία: προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής]
22 & 23 Σεπτεμβρίου: 10.00 - 20.00 
[Ευρύ κοινό: παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί]

Τιμές εισιτηρίων
:
Γενική είσοδος: 5€
Πολύτεκνοι και άνεργοι: 2€ (ανά άτομο)
Δωρεάν είσοδος: Δημοτικά Σχολεία και ΑμΕΑ

Προπώληση
: www.viva.gr

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
, Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3475 518



πηγή: http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου