Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

"Η προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα, στην περίοδο της κρίσης"

Αυτό είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50). Η εκδήλωση αποτελεί αφορμή επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι διαπιστώσεις και προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη με βάση την 9χρονη δράση του με την ιδιότητα του ως Συνήγορος του Παιδιού, όπως υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ.
Επίσης θα παρουσιαστούν οι Καταληκτικές Παρατηρήσεις της Επιτροπής, η Στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η ανάπτυξή της στην Ελλάδα, καθώς και η δράση, η οπτική και η συνεισφορά των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο πεδίο.
Η εκδήλωση θα καταλήξει σε συζήτηση για τη συγκρότηση και υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ιδιαίτερα αναγκαίου στην περίοδο της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας.
Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση
Πρόγραμμα
Έκθεση Συνηγόρου προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ
Καταληκτικές Παρατηρήσεις της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου