Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση για τα παιδιά από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα με θέμα τη διατροφή


 
Mια ημέρα χαράς, ψυχαγωγίας, δραστηριότητας για παιδιά, με θέμα τη διατροφή και τον υποσιτισμό. 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το free press για γονείς "Τaλκ", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, (16 Οκτωβρίου 2012), διοργανώνουν μια γιορτή στην οποία μικροί και μεγάλοι θα παίξουν μαθαίνοντας και θα μάθουν παίζοντας για τη διατροφή των παιδιών και τον υποσιτισμό. 

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 11 το πρωί έως τις 14 το μεσημέρι, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν, θα ακούσουν παραμύθια, θα συζητήσουν και φυσικά... θα φάνε. Στο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα το φαγητό!

Η μέρα θα αρχίσει στις 11. Εικαστικοί και καθηγητές καλλιτεχνικών θα βοηθήσουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν όλοι μαζί παρέα τις ιδέες τους για το φαγητό και τη διατροφή. Παράλληλα, τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να παίξουν σε ειδικά διαμορφωμένο video-room το διαδικτυακό παιχνίδι “Και έφαγαν αυτοί καλύτερα” που δημιούργησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. 

Στόχος του παιχνιδιού είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών στο θέμα του παιδικού υποσιτισμού, μια ασθένεια που προκαλείται συνήθως από την έλλειψη τροφής τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα και πλήττει κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει και μια προσομοίωση της σκηνής-επισιτιστικού κέντρου που στήνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στις χώρες που λειτουργούν επισιτιστικά προγράμματά μέσα στην οποία θα μάθουν περισσότερα για τον υποσιτισμό. Στις 12 το μεσημέρι, η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη θα αφηγηθεί στα παιδιά παραμύθια για το φαγητό, ενώ μισή ώρα αργότερα τη σκυτάλη θα παραλάβει η συγγραφέας Χαρά Γιαννακοπούλου με μια δραστηριότητα-έκπληξη για τη διατροφή. Την ίδια ώρα, οι ενήλικες, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ενημερωτική συζήτηση με γιατρούς και διατροφολόγους με θέμα τον  υποσιτισμό και την παιδική διατροφή στο δυτικό κόσμο.

Η εκδήλωσή θα κλείσει με ένα μεγάλο ανταλλακτικό μεσημεριανό πικνίκ όπου ο καθένας μπορεί να φέρει μαζί του το κολατσιό του και να το μοιραστεί με τα υπόλοιπα παιδιά. Τρώγοντας, μικροί και μεγάλοι θα κουβεντιάσουν για τα όσα είδαν, άκουσαν και έμαθαν. Σε ρόλο-έκπληξη η γνωστή και πολυαγαπημένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Info: Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Πότε: Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι Για λόγους αποφυγής συνωστισμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Είσοδος ελεύθερη!  

Καλέστε στο 210 5200500
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: www.msf.gr 
Τaλκ: www.talcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου