Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Εθνική Βιβλιοθήκη – Εκδηλώσεις για παιδιά & νέους

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, συνεχίζοντας την πολιτιστική της δράση, θέλοντας να δημιουργήσει δεσμούς πολιτισμού και τέχνης προγραμματίζει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων.
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών καθώς και των Πολιτιστικών φορέων της χώρας.
Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
«Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει την αγκαλιά της στα παιδιά και στους νέους»
1ος Κύκλος «Παραμύθια και Λαογραφία»
 
«Παρασκευή απόγευμα στην Εθνική Βιβλιοθήκη»
  • Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, στις 6 μ.μ.Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη θα παρουσιάσει παλιά θρυλούμενα και παραδόσεις από την Ελλάδα, αντάμα με αποσπάσματα κειμένων των Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Γεώργιου Βιζυηνού, Ανδρέα Καρκαβίτσα και μνήμες της αφηγήτριας.
  • Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στις 6 μ.μ.Ο Σύλλογος καλλιτεχνών «κατ-ART-ι» θα παρουσιάσει την μουσική αφήγηση παραμυθιού «Ο κύκλος της κλωστής» με την Τσουκνάκη Μαρία, αφηγήτρια-εικαστικό και τον Πασχαλίδη Άλκη, μουσικό, εμψυχωτή.
  • Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, 6.μ.μ.Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» παρουσιάζει την παράσταση: «Ο Ζαχαροζυμωμένος».
  • Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 6 μ.μ.Η Μαρίζα Κωχ παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια» στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
  • Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, στις 6 μ.μ.Χριστουγεννιάτικη γιορτή με το «Μουσικό Σχολείο Αλίμου»
    Το σχολείο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, με παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ορχήστρα Εγχόρδων, την Φιλαρμονική και την Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής των μαθητών του σχολείου.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίων λαϊκών παραμυθιών από το αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στις προθήκες του Κεντρικού Αναγνωστηρίου.
Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα   τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κεντρικό Αναγνωστήριο
Πανεπιστημίου 32, Αθήνα 10679
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ στο τηλ: 210-3637938.
Ώρες επικοινωνίας: 12-2 μ.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το ενημερωτικό έντυπο εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου