Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΒΟΛΤΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΘΥΣΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ"...

Ένας άγνωστος, στους περισσότερους από μας, κήπος, ο κήπος του Μέγαρου Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και στους μικρούς μας φίλους, σε λίγες μέρες, µε δωρεάν συναυλίες µουσικής και εκπαιδευτικά προγράµµατα για παιδιά.

Πρόκειται για ένα έργο στην ολοκλήρωση του οποίου συνέβαλε το Ιδρυµα Αλέξανδρος Ωνάσης µε τη µεγάλη του δωρεά το 1999.
Είκοσι δύο στρέµµατα πρασίνου, µε καρποφόρα δέντρα, ανθοφόρους θάµνους και άλλα είδη χαµηλής βλάστησης σχηµατίζουν τον κήπο του Μεγάρου. Ο κήπος από τη Δευτέρα 17 Μαίου θα είναι ένας νέος δηµόσιος χώρος, που θα ανοίγει από τις δέκα το πρωί έως τη δύση του ηλίου, µε εισόδους από τη Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Κόκκαλη, . Χαρακτηριστικό του είναι το φυσικό περιβάλλον και όχι κάποιος επιτηδευµένος σχεδιασµός διαµόρφωσης εξωτερικών χώρων.Οι είσοδοι του κήπου καθορίζουν τα µονοπάτια - διαδροµές στις πλευρές των οποίων γίνεται η διάταξη του πρασίνου, ακολουθώντας τη δοµή που έχει ο χώρος στο γειτονικό Πάρκο Ελευθερίας και γύρω από το άγαλµα του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Το άνοιγµα του κήπου θα συνδυαστεί µε µουσική. Στις 22 Ιουνίου η Φιλαρµονική Ορχήστρα της Βιέννης µε µαέστρο τον Ρικάρντο Μούτι δίνει συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαµπράκης. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες του πάρκου θα µπορούν καθισµένοι στο γρασίδι να απολαύσουν δωρεάν από τη γιγαντο-οθόνη το πρόγραµµα της µοναδικής αυτής συναυλίας, αφιερωµένης στη µνήµη του Χρήστου Λαµπράκη. Επίσης στις 5 και στις 19 Ιουνίου το απόγευµα η µπάντα του Δήµου Αθηναίων θα εµφανιστεί ερµηνεύοντας έργα τζαζ και ελληνικής µουσικής.
Τα παιδιά θα µπορούν να εξερευνήσουν τις εκπλήξεις της φύσης στον κήπο του Μεγάρου, χάρη στο εκπαιδευτικό πρόγραµµα που επιµελούνται οι Εφη Αβέρωφ - Μιχαηλίδου και Λήδα Μασούρα και το παιχνίδι του κρυµµένου θησαυρού, βασισµένο στην παρατήρηση των ήχων και των φυτών. Μια πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα που δεν θα τη χάσουμε με τίποτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου