Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 
Το «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια» είναι ένα εκπαιδευτικό λογισμικό σχετικό με την Κυκλοφοριακή Αγωγή.
Δημιουργήθηκε από την Kidmedia, η Kidmedia δεν είναι εταιρεία, είναι μια ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού που αποτελείται απο ανθρώπους που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως στον τομέα της ειδικής αγωγής. Βασικός τους στόχος είναι να δημιουργούν εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες (λογισμικό) κυρίως για τα μικρότερα παιδιά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα τους για να βρείτε βίντεο, πληροφορίες για αυτούς και τα λογισμικά της και πολλά άλλα!
Στο πρόγραμμα "Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια" εμφανίζεται πάντα, ο κύριος Ταξάκης που βοηθά, ξεναγεί και επιβραβεύει τα παιδιά. Διάσπαρτες στον πίνακα επιλογών, υπάρχουν συνολικά 20 πινακίδες. Κάνοντας κλικ πάνω τους ξεκινά και μια διαφορετική κάθε φορά δραστηριότητα. To πρόγραμμα διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Κάντε κλικ εδώ για να "κατεβάσετε" στον υπολογιστή σας το πακέτο εγκατάστασης (windows xp-vista-7).
Και για τους μικρούς μας φίλους σήμερα στις 11:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 (Πειραιώς 100, Γκάζι) θα γίνει η παρουσίαση του Διαδραστικού Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα παιδιά: «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας - Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των πέντε χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου