Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΙΑΝΑΝ ΓΕΡΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ...

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια έχουμε μεγάάάλη χαρά...
ένα από μας συμμετείχε στην ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χαϊδαρίου, που έλαβε μέρος στην 38η Διεθνή Παιδική Έκθεση Καλών Τεχνών Lidice 2010, στην Τσεχία.
Το ζωγραφικό έργο της Εβελίνας Πάντα διακρίθηκε και βραβεύτηκε (μαζί με άλλων 1.463 παιδιών) ανάμεσα σε 25.132 συμμετοχές από 61 χώρες του κόσμου.
Συνολικά βραβεύτηκαν 5 παιδιά από τη χώρα μας, ανάμεσα τους ο 12χρονος Νικήτας Θεοδωρόπουλος, επίσης από την ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χαιδαρίου. Μπορείτε να δείτε τα έργα τους εδώ...
Η έκθεση με τα βραβευμένα έργα θα διαρκέσει από τις 27 Μαίου ώς τις 31 Οκτωβρίου 2010 στην Πινακοθήκη Lidice, στο Lidice της Τσεχίας.
Ενα πολύ μεγάλο μπράβο στην Εβελίνα μας και... εκτός από τα συγχαρητήρια μας, ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη δασκάλα της Χάρις Γερoγιάννη.
 






 




η πεταλούδα της Εβελίνας







 Λίγα λόγια για τη Διεθνή Παιδική Έκθεση Καλών Τεχνών της Lidice...
H Έκθεση (MDVV Lidice) ιδρύθηκε το 1967 για να τιμήσει τη μνήμη των παιδιών  που δολοφονήθηκαν από του Γερμανους Ναζί στο Τσέχικο χωριό Lidice αλλά και όλα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους σε πολέμους.
Η Έκθεση ξεκίνησε σε εθνικό επίπεδο και πια είναι μια Διεθνής Έκθεση, στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 20.000 παιδιά από 60 περίπου χώρες, με υψηλής ποιότητας έργα τέχνης.

Το θέμα της 38ης Έκθεσης επιλέχθηκε με αφορμή την απόφαση της 61ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να ανακυρηχθεί το 2010 Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας. Βιοποικιλότητα το θέμα της Έκθεσης και πιο συγκεκριμμένα:
  • κολεόπτερα και πεταλούδες της χώρας μου
  • ζώα που ζουν σε ποτάμια και λίμνες της χώρας μου
  • δένδρα και τα δάση στη χώρα μου
  • Άγρια λουλούδια και πρασινάδες 
Αξίζει το κόπο να ρίξουμε μια ματιά στα έργα των παιδιών στο επίσιμο site της έκθεσης, είναι πραγματικά... έργα τέχνης. Μια άλλη ματιά στον κόσμο μας, ίσως αν μ' αυτή τη ματιά θωρούσαμε και μεις να  'ταν όλα αλλιώς. 
Μπράβο σε όλα τα παιδιά του κόσμου...
...κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό
ο κύκλος θα γινότανε
πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας
θ' αγκάλιαζε θαρρώ.

3 σχόλια: