Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια ΣΤΗ "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ"

Δημιουργικό Παιχνίδι! Γνώση! Αγάπη για το Περιβάλλον! Βοήθεια στον συνάνθρωπο! Ψυχαγωγία! Εκπαίδευση! Δράση! Και πάλι παιχνίδι!
Από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2010, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, τα παιδιά γνώρισαν είχαν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν, να παίξουν, να μάθουν και να διασκεδάσουν στις γειτονιές της "Μικρόπολις".
 Πώς; Μέσα από μία προσεχτικά επιλεγμένη σειρά θεματικών διαδραστικών εμπειριών για την Υγιεινή διατροφή, τον Αθλητισμό, την Οδική ασφάλεια, το Περιβάλλον, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Τεχνολογία, τους Αδέσποτους σκύλους και τη Δημιουργικότητα!
Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια ήταν εκεί...

 Στη "Γειτονιά της φύσης", παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα (ενημέρωση, κατασκευές, παιχνίδια)  για την καφέ αρκούδα, έφτιαξαν "οριγκάμι" και ολοκλήρωσαν το μεγάλο επιδαπέδιο παζλ με την καφέ αρκούδα..


Ζωγράφισαν μάσκες λύκου και αρκούδας, κατασκεύασαν "καπελάκια" με αυτάκια ζώων, βάφτηκαν...





Γνώρισαν την θαλάσσια χελώνα, τα πουλιά που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Παρακολούθησαν θεατρική παράσταση στη "Γειτονιά της γεύσης", έπαιξαν και σκαρφάλωσαν στη "Γειτονιά του Αθλητισμού". Στη "Γειτονιά της χαράς" παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίδειξη με "ρομπότ" από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, έπαιξαν με μουσικά όργανα.

Στη "Γειτονιά όλων των ανθρώπων" ζωγράφισαν και έστειλαν μηνύματα στα παιδιά όλου του κόσμου, έμαθαν τι σημαίνει κοινωνική προσφορά και γνώρισαν από κοντά το μοναδικό "Κενυάτικο Χωριό" της Action Aid.
Στη "Γειτονιά του φίλου μας του σκύλου" γνώρισαν από κοντά και έπαιξαν με τα εκπαιδευμένα σκυλάκια της οργάνωσης "Stray Action Pet Therapy Hellas", έμαθαν πως συμπεριφερόμαστε στο φίλο μας το σκύλο και γνώρισαν το πρόβλημα των αδέσποτων.

Μια διοργάνωση για την εκπαίδευση των πολιτών του αύριο.
Περισσότερα για τη διοργάνωση εδώ...


1 σχόλιο: