Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ!!!

Βρεθήκαμε σήμερα το πρωί, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο- Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης "Εν αρχή ην ο σπόρος", οργανώθηκε ένα ανοικτό σπορείο, όπου μικροί και μεγάλοι φύτεψαν σπόρους από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, που θα χαριστούν στη γιορτή του Απρίλη.
Σκοπός να βοηθήσουμε στη διατήρηση και διάδοση τους, επαναπροσδιορίζοντας αξίες που χάνονται. λόγω της εμπορευματοποίησης της διατροφής μας.
Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία, φύτεψαν διάφορους σπόρους μαρούλια, ντομάτες, χειμερινό πεπόνι, πιπεριές "χλωρίνης" (όπως τις έλεγαν), πήραν σε μικρά σακουλάκια διάφορους σπόρους να φυτέψουν και σπίτι τους, με τη δέσμευση προς τους διοργανωτές, πως θα φέρουν τους σπόρους που θα βγάλουν τα φυτά τους για να ενισχύσουν την "τράπεζα σπόρου" που έχει δημιουργήσει ο Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος.

Ο Ε.Κ.Χ Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη, είναι ένα παράδειγμα αυτοδιαχειριζόμενου χώρου, όπου ενεργοί πολίτες αποφάσισαν να καταλάβουν τα δύο διαλυμένα κτίρια για να τους δώσουν ξανά ζωή, να τα μετατρέψουν σε ένα χώρο πολιτισμικής δημιουργίας, οικολογικών – κοινωνικών δράσεων ,ανοιχτό σε όλη την κοινωνία. Ένα χώρο μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και ιδεοληπτικά προσχήματα! Έναν Ελεύθερο, Δημόσιο και Κοινωνικό Χώρο!!!
Περισσότερα εδώ...


ΦΥΣΙΚΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΦΥΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ!




ΤΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΡΑ
 

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ "ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ"
ΕΔΩ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΓΜΕΝΗ Η "ΣΠΟΡΑ"
 

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στους γονείς και στα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣάκια. http://xpolis.blogspot.com/2011/02/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή