Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ -ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΚΥΡΑΚΗ 26/9/10

Την Κυριακή 26/9/10 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ , στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, με κεντρικό σύνθημα "ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ".
Η Ποδηλατοδρομία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, να ευχαριστήσουμε τον Αλέξανδρο, το Μάριο, το Λυκούργο και όλους τους άλλους ποδηλάτες που βοήθησαν στην ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών, καθώς και τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Χαϊδαρίου.
Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες ξεκίνησαν την ποδηλατοδρομία από την Αφαία Σκαραμαγκά - Ανέβηκαν στο Ποικίλο Όρος - Έφτασαν στο Δαφνί - Διέσχισαν τη Λ.Αθηνών - Σταμάτησαν στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ για να πάρουν στην παρέα τους τους μικρούς ποδηλάτες - Διέσχισαν το κέντρο Χαϊδαρίου και τερμάτισαν στο παρκάκι απέναντι από τη στάση Χαϊδάρι του ΜΕΤΡΟ, που θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2008.
 Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Παλατάκι όπoυ και ζωγράφισαν το πανώ που αναρτήθηκε εκεί με σύνθημα "ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ"
ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ

ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ

και στη συνέχεια μπήκαν στην παρέα των υπόλοιπων ποδηλατών από το Παλατάκι μέχρι το παρκάκι απέναντι από το σταθμό του Μετρό.
 ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ-ΣΤΡ.ΚΑΡΑΐΣΚΆΚΗ , 
ΤΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΈΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ


Μια ομάδα νέων ζωγράφισαν την ΟΙΚΟλογική πόλη - Δένδρα, σπιτάκια, ανθρώπους... και φυσικά το ΜΕΤΡΟ, σε ένα τμήμα της περίφραξης του σταθμού του Μετρό στο Χαϊδάρι, απέναντι από το παρκάκι.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναγιώτη, το Γιώργο και τα υπόλοιπα παιδιά που έβαλαν την τέχνη τους για τη δημιουργία του graffiti. 

  
ΤΟ GRAFFITI  ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ

Περισσότερες φωτογραφίες στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

 Στη συγκέντρωση εκτός από τους ποδηλάτες συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι του Χαϊδαρίου, αλλά και των δυτικών συνοικιών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους εξής συλλόγους:
1. Όμιλος για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό στην Πετρoύπολη "το ΠΟΙΚΙΛΟ": Γιάννης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος με μέλη του Δ.Σ.
2. Περιβαλλοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου: Δημήτρης Κούνδουρος, Πρόεδρος.
3. Σωματείο Εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο: Δώρα Κωτσανέλλου, Μέλος του Δ.Σ. Διαβάστηκε η ανακοίνωση του Σωματείου για τη στάση Χαϊδάρι του ΜΕΤΡΟ.
4. MKO για την Οδική Ασφάλεια "YOU ARE WHAT Y DO Κώστας Κουβίδης: Γιώργος Κουβίδης

2 σχόλια: