Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!



    Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα παρουσιάζει έκθεση έργων των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ψυχικού, με τίτλο ‘Συναισθήματα και Μηνύματα-Τα παιδιά δημιουργούν ανακαλύπτοντας το νεολιθικό μας παρελθόν’.
Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των παιδιών με τα αντικείμενα της έκθεσης ‘Το ξεχασμένο παρελθόν της Ευρώπης.  Η κοιλάδα του Δούναβη, 5000-3500 π.Χ. και Οι σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια κατά τη Νεολιθική εποχή’ που φιλοξένησε το Μουσείο από τις 6 Οκτωβρίου 2010 έως τις 10 Ιανουαρίου 2011.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση και μέσα από ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε κατά τη Νεολιθική εποχή στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του προγράμματος των Ελευθέρων Δράσεων του Κολλεγίου Ψυχικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν τα δικά τους έργα,  μέσα από τα οποία φανερώνονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους.
 
 
 

 
Οι μικροί δημιουργοί αντλούν από το παρελθόν της Ευρώπης εικόνες που μοιάζουν να αποτελούν φορείς συναισθημάτων όλων των λαών, σε όλη τη γη και σε όλες τις εποχές. Τα γεωμετρικά και τα αφαιρετικά σύμβολα που εμφανίζονται στα σπίτια, στα αγγεία, στα ειδώλια, στις σφραγίδες και γενικά σε πολλά αντικείμενα της ‘παλαιάς Ευρώπης’ μαρτυρούν έναν ‘κώδικα’ επικοινωνίας, μία γλώσσα διαχρονική και παγκόσμια.
Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, καθώς και από ορειχάλκινα κοσμήματα και ζωγραφιστές πέτρες.
   
 

 
Επιμέλεια & Οργάνωση έκθεσης:
-Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
-Τμήμα Ελευθέρων Δράσεων, Κολλέγιο Ψυχικού (Λάτσειο)
 Ομάδα Εκπαιδευτικών:  Αιμιλία Τσεκούρα, Ελένη Δαμοπούλου, Ρένα Γύφτουλα,
 Μαρία Καχραμάνογλου, Δανάη Μπάτση

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ | Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, 19:00-21:00

ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ | Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, 10:00 - 20:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74 Κολωνάκι
Διάρκεια: 10 – 24 Μαρτίου 2011
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011: ελεύθερη είσοδος στην έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου