Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Big Buck Bunny: Ένα βίντεο που διδάσκει πολλά στα παιδιά

 Το Big Buck Bunny είναι ένα βιντεάκι περίπου 10 λεπτών, με φανταστική εικόνα, υπέροχη μουσική, αλλά καθόλου λόγια.
Άπτεται των θεμάτων της βίας, του Bullying (εκφοβισμός), της έλλειψης σεβασμού απέναντι στα πλάσματα της φύσης και δείχνει παράλληλα την δύναμη της συγχώρησης και την επικράτηση του καλού. 
 .

Big Buck Bunny

Με ήρωα ένα χοντρούλικο και εκ πρώτης όψεως χαζούλικο λαγό, δείχνει στα παιδιά ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν καθορίζει την προσωπικότητα και τις ικανότητες των ατόμων.
Όλα τα συναισθήματα των ηρώων και η ένταση κάθε σκηνής εκφράζονται μέσα από αλλαγές στην εικόνα και στη μουσική, με την κίνηση της κάμερας κοντά και μακριά απο τον ήρωα, με την αύξηση της έντασης και του ρυθμού της μουσικής. 


Αν και θα μπορούσαν κάποιες σκηνές να χαρακτηριστούν λίγο πιο βίαιες από ότι θα ήθελε κανείς, ιδίως για παιδιά μικρής ηλικίας, το συγκεκριμένο βιντεάκι δίνει την δυνατότητα για πολλές ευχάριστες και σημαντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Αρχικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρώτο ερέθισμα/ αφορμή προκειμένου να θιχτούν στην τάξη τα θέματα της βίας, του σχολικού εκφοβισμού, των προκαταλήψεών μας απέναντι σε άτομα που διαφέρουν, στην έλλειψη σεβασμού απέναντι στα ζώα που επιδεικνύει ο σύγχρονος άνθρωπος. Πολλές φορές τα παιδιά αρχίζουν να εκφράζουν και προσωπικές εμπειρίες σχετικά με αυτά τα φαινόμενα, λέγοντας δικά τους βιώματα και συναισθήματα. Τα παιδιά μπορούν να μπουν στη θέση όλων των χαρακτήρων και να σκεφτούν πώς μπορεί να αισθάνονται, γιατί συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο κοκ.

περισσότερα  http://hamomilaki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου