Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

“Στου λιοτριβιού τις...μυρωδιές”


Για 9ο συνεχόμενο έτος το “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” τιμά το πολύτιμο και ιερό δέντρο της ελιάς μα και τα παράγωγά του μέσα από την Βραβευμένη και Διεθνώς Αναγνωρισμένη Βιωματική Δραστηριότητα “Στου λιοτριβιού τις...μυρωδιές
και σας καλεί με το ίδιο αμείωτο κέφι να λάβετε μέρος σε αυτή.
 
Και φέτος λοιπόν, η Εταιρεία Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Περβαλλοντικής Κληρονομιάς  σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό φορέα Προστασίας και Ανάδειξης Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Αγαθών  "ΤΟ ΑΛΛΟΤΙΝΟ" 
διοργανώνουν με μεγάλη επιτυχία το Βιωματικό αυτό Πρόγραμμα και σας περιμένουν από 1 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, να " π ε ρ π α τ ή σ ο υ μ ε στους δρόμους της ε λ ι ά ς ".

 
Ο καρπός ωριμάζει λίγο λίγο στα δέντρα, τα παραδοσιακά λ ι ο τ ρ ί β ι α γρασάρουν τα γρανάζια τους, τα λιθάρια παίρνουν θέση για να λιώσουν τον καρπό, τα πιεστήρια είναι πανέτοιμα για την σκληρή δουλειά, τα πήλινα πιθάρια καθαρά για να δεχτούν το φρέσκο ελαιόλαδο.  
Χιλιάδες μαθητές όλων των ηλικιών κάθε χρόνο δουλεύουν για να μάθουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του πολύτιμου ελαιόλαδου, ώσπου αυτό να τρέξει ολόχρυσο και οι μυρωδιές του λιοτριβιού να ξεχυθούν.
Σειρά τώρα έχουν τα παραδοσιακά εργαστήρια φυσικού σαπουνιού.
Εκεί, μαθαίνουν τα μυστικά της σαπωνοποίησης και φτιάχνουν αγνό σαπούνι από ελαιόλαδo,
ενώ στα εργαστήρια βρώσιμης ελιάς χαράσσουν και τσακίζουν, μαθαίνοντας διάφορες τεχνικές ωρίμανσης επιτραπέζιων ποικιλιών.
Έμπειροι ξεναγοί είναι πάντα πρόθυμοι να δώσουν πληροφορίες σχετικές με την ιστορία του ελαιόλαδου, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τη διατροφική του αξία. 
 
 Λόγω μεγάλης συμμετοχής σχολείων, διεξάγονται 2 προγράμματα καθημερινά
διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών, δηλαδή για τις πρώτες ομάδες 9:30 πμ - 10:45 πμ 
και για τις δεύτερες 11:00 πμ - 12:15 μμ.
Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι περιορισμένες.
Kόστος Συμμετοχής: 12€ για τα παιδιά και 7€ για τους ενήλικες
Για τη συμμετοχή ομάδων στην Βιωματική Δραστηριότητα, το κόστος είναι 9€ για τα παιδιά και 5€ για τους ενήλικες.
  Στην ιστοσελίδα του  "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ www.politistikoparko.gr, έχετε την ευκαιρία να δείτε εικόνες των εγκαταστάσεων του  "Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας"  και του Πάρκου, που βρίσκονται σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τμ μέσα στη φύση.

16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990 - 47999 / 67999 / 67770 
fax: (0030) 22990 - 47031

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου