Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

OnLine Μουσεία για παιδιά


museum

Ιστότοποι με onLine μουσεία για παιδιά και μη, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγγλική γλώσσα.
ΠΗΓΗ:   http://babytips.gr

NASA KIDS' CLUB: ο ιστότοπος της ΝΑΣΑ για τα παιδιά, με δραστηριότητες που βοηθούν στη μάθηση, όπως παιχνίδια, χρωματίζοντας σελίδες και εικονογραφημένες σελίδες με επεξηγηματικές εικόνες.

VIRTUAL EGYPTIAN ANTIQUITY MUSEUM: ιστότοπος με πληροφορίες για τα παιδιά, για την ιστορία της Αιγύπτου, τα μνημεία της, τις αρχαίες θρησκείες, τη ζωή στην Αρχαία Αιγυπτο, τη ζωή στη σημερινή Αίγυπτο και online παιχνίδια. Γράψτε το όνομα σας με ιερογλυφικά εδώ!

THE BRITISH MUSEUM (Young Explorers): Οι μικροί εξερευνητές μπορούν να μάθουν για το μουσείο και τις συλλογές του, να ανακαλύψουν αντικείμενα και να παίξουν παιχνίδια.

EXPLORATORTIUM for Teens: (Σαν Φρανσίσκο) η επιστήμη για τους νέους. Με video επίδειξης νέων που κάνουν skateboard και εξηγούν τους νόμους της φυσικής, πως ζωγραφίζουμε με το φως, πως φτιάχνουμε video 3D, ανακαλύπτουμε έντομα και τις συνήθειες τους κ.α

CANADA SCIENCE and TECHNOLOGY MUSEUM: τα παιδιά ανακαλύπτουν παίζοντας παιχνίδια.

GUGGENHEIM: το γνωστό μουσείο τέχνης με εκπαιδευτικά προγράμματα και για παιδιά.

NATIONAL LIBRARY of AUSTRALIA: βραβευμένος ιστότοπος με online εκθέσεις και εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά.

LOUVRE MUSEUM in Paris, France: με τον καταπληκτικό βοηθό για τα παιδιά Lupicatulus (που σημαίνει μικρός λύκος) και βρίσκεται κοιμώμενος πάνω δεξιά στην ιστοσελίδα. Ενεργοποιήται με "κλικ" και εξηγεί στα παιδιά τις εκθέσεις, τις δραστηριότητες, καθώς εξερευνουμε το εικονικό μουσείο.

RIJKSMUSEUM in Amsterdam, Holand: με εξερεύνηση περισσότερων απο 1000 εκθέματα.

VAN GOGH MUSEUM in Amsterdam, Holand: με πληροφορίες για τα παιχνίδια εξερεύνησης, εργαστήρια, κυνήγι θυσαυρού, εορτασμό γεννεθλίων που παρέχει για τα παιδιά, αλλά και σελίδες για χρωμάτισμα on line.

THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART: η ενότητα "explore and learn" περιέχει πολλές ιστορίες, εξερευνήσεις και πληροφορίες για τα μικρά μας.

ART PROJECT (http://www.googleartproject.com) powered by Google, έχει συγκεντρωμένα έργα ζωγράφων σε high resolution και δίνει την δυνατότητα στον εικονικό επισκέπτη να δημιουργήσει τη δική του βιβλίοθήκη έργων. Προς το παρόν το Art Project by Google συνεργάζεται με 17 μουσεία ανά τον κόσμο, τα οποία επέλεξαν τα ίδια,  τα έργα που θα δημοσιοποιήσουν κατά αυτόν τον τρόπο. Απολαύστε τα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου