Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ;

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ 



**ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ (περιφ. Γαλατσίου). «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά από το παιδικό στέκι του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα στις 9 μ.μ., με 5 ευρώ είσοδο. 
Η επιτυχημένη παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία!
Ο Ευγένιος Τριβιζάς συνεργάστηκε για πρώτη φορά φέτος το χειμώνα με το Εθνικό Θέατρο, διασκευάζοντας ο ίδιος, ειδικά για την παράσταση της Παιδικής Σκηνής, τη θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματός του. Την σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Γιάννης Κακλέας.
Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονται τα πάρτυ γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγγας! Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιo του Βασιλιά. Ο καταχθόνιος σύμβουλός του, Σαυρίλιος Βρισελιέ, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούρια του εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια». Όμως, σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του τα παιδιά, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το σχέδιό του...
Σκηνικά - Κοστούμια: Εύα Νάθενα, Κίνηση: Κυριάκος Κοσμίδης, Μουσική σύνθεση: Χαράλαμπος Γωγιός, Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Video artist: Πίνδαρος Ανδριόπουλος.


**ΒΕΑΚΕΙΟ «Σεβάχ ο θαλασσινός» σε θεατρική απόδοση Μάνου Βενιέρη και σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, σήμερα στις 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων 8 (παιδικό) και 10 ευρώ .
Αν θέλετε να ταξιδέψετε και εσείς με τον Σεβάχ και το πλήρωμά του, αν δε φοβάστε να συναντήσετε Γοργόνες, Μάγισσες, Γερασμένα ξωτικά το μυθικό πουλί Ροκ, και το τρομερό ΤΡΙΚΛΩΠΑ το πλοίο σαλπάρει στις 7 ΙΟΥΛΙΟΥ και ΩΡΑ 9.00 από το Θέατρο ΒΕΑΚΕΙΟ στο ΠΕΙΡΑΙΑ.
Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Γιάννη Χριστόπουλου παρουσίαζουν μία παράσταση του Χάρη Ρώμα εμπνευσμένη από το σπουδαίο αραβικό έπος "Χιλιες και μια νύχτες"
Η θεατρική απόδοση είναι του Μάνου Βενιέρη, η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, οι χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου τα κοστούμια της Σήλιας Δεμίρη τα σκηνικά του Ιωάννη Βλάχου οι φωτισμοί του Γιώργου Βαζαίου και το μακιγιάζ της Αιμιλίας Χριστοπούλου.
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Μπακάλης, Νίκος Δροσάκης, Βασίλης Θεοδωρίδης, Έφη Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Δημήτρης Λέκος, Στέφανος Λώλος, Σωτήρης Κηπουρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου