Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Διαδραστικά διήμερα για παιδιά στο Ίδρυμα Ευγενίδου...

Με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας, το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί φέτος το καλοκαίρι τους μικρούς φίλους σε μια εικονική περιήγηση στα μυστικά του πλανήτη Γη.
Σε ένα διήμερο, παιδιά πέμπτης και έκτης Δημοτικού αλλά και πρώτης Γυμνασίου θα γνωρίσουν τα φυσικά φαινόμενα, τα άγνωστα οικοσυστήματα και τις δράσεις στις οποίες οφείλουμε να προχωρήσουμε προκειμένου να διαφυλάξουμε το μέλλον του πλανήτη.
Η περιέργεια και η φαντασία των παιδιών εξάπτονται μέσα από διαγωνισμούς εφευρετικότητας, παραστάσεις στο Πλανητάριο, κυνήγι θησαυρού, ηλεκτρονική εικονογράφηση στη Βιβλιοθήκη, κατασκευές, εκπαιδευτικά παιχνίδια και πειράματα.
Θέμα των φετινών διημέρων του Ιδρύματος αποτελεί «Ο θαυμαστός πλανήτης Γη». Σ’ ένα απέραντο σύμπαν, ανάμεσα σε αμέτρητους γαλαξίες και δισεκατομμύρια αστέρια, «αιωρείται» ένας γαλάζιος πλανήτης. Τα νερά του σχηματίζουν καταρράκτες και ποτάμια, λίμνες και ωκεανούς.
Το έδαφός του καλύπτεται από πεδιάδες αλλά και ερήμους, ηφαίστεια, ζούγκλες και βουνά. Λουσμένος από το φως και τη θερμότητα του ήλιου, φιλοξενεί μικροοργανισμούς, αμέτρητα ζωικά και φυτικά είδη και ανθρώπους.
Από τους πόλους μέχρι τον ισημερινό όλοι αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί συνυπάρχουν αρμονικά και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, στενά συνδεδεμένοι με το φυσικό περιβάλλον, σχηματίζοντας το μεγαλύτερο οικοσύστημα που γνωρίζουμε, τη Γη.
Το διήμερο πρόγραμμα ξεκινά την πρώτη ημέρα με παιχνίδια γνωριμίας, κυνήγι θησαυρού, πειράματα, κατασκευή πλεούμενου από ανακυκλώσιμα υλικά και προβολή στο Πλανητάριο του Ιδρύματος για μια σύντομη βιογραφία του πλανήτη Γη.
Για τη δεύτερη ημέρα προβλέπεται ξενάγηση στους τρεις ορόφους της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου από ειδικούς επιστήμονες, προβολή του «Μικρού Πρίγκιπα» στο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, γνωριμία με τα οικοσυστήματα, σύνθεση μουσικού κομματιού με επιστημονικό θέμα και τέλος, παρουσίαση των «επιτευγμάτων» του διημέρου σε συμπαίκτες και γονείς.
Τα επόμενα σεμινάρια για τα παιδιά προβλέπονται για τις: 1-2 Ιουλίου, 5-6 Ιουλίου, 8-9 Ιουλίου, 12-13 Ιουλίου, 15-16 Ιουλίου και 19-20 Ιουλίου.
Πληροφορίες: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387, Π. Φάληρο, 2109469600, στις 8.30 π.μ., κόστος 30 ευρώ. Κράτηση θέσης στο arnellou@eugenfound.edu.gr και στο 210 9469640.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου