Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ;

 


Παιδικός Διαγωνισμός Παραμυθιού:

«Το παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου»
 «Έχεις διαβάσει το Παραμύθι της Γιάλοβας? Σίγουρα όχι, γιατί δε γράφτηκε ακόμα! Και τα χιλιάδες πουλιά της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα περιμένουν να το γράψεις εσύ!»
 Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation με την υποστήριξη της BirdLife International, προκηρύσσουν Παιδικό Διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα: «Το Παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της Προστατευόμενης Περιοχής της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα στην Πύλο της Μεσσηνίας, περιοχή που περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 λόγω της σημαντικότητάς της για την άγρια φύση. Επιπλέον, ο Διαγωνισμός στοχεύει στην  ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των παιδιών μέσα από τη δημιουργική δραστηριότητα συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιού με τη χρήση πραγματικών περιβαλλοντικών δεδομένων. Με τη ματιά των παιδιών, δίνεται η ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν για τη μοναδική ομορφιά και τις αξίες της λιμνοθάλασσας αλλά και να ενεργοποιηθούν για την προστασία της. Τα παραμύθια των παιδιών φιλοδοξούμε να αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη της σπάνιας φυσικής ομορφιάς της περιοχής. 

Τα παιδιά ως αυριανοί πολίτες του κόσμου ενημερώνονται, μελετούν, μαθαίνουν και καλούνται με τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό, να επηρεάσουν τη διαμόρφωση ιδεών και αντιλήψεων της αυριανής κοινωνίας σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο Διαγωνσιμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών. 

Μπορείται να μάθετε για τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και να πάρετε ιδέες για το παραμύθι σας, καθώς και όλες τις πληροφορίες για το Διαγωνισμό και τα Βραβεία στην ιστοσελίδα "Φτιάξε το παραμύθι της Γιάλοβας"
Δείτε εδώ τα "Υλικά του Μικρού Συγγραφέα" 

και μην ξεχνάτε το μυστικό των μεγάλων συγγραφέων:

ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΕ!!!

Μόλις πεις “Επιτέλους τέλειωσα την ιστορία μου” θυμήσου ότι δεν τέλειωσες ακόμη… Ξαναδιάβασέ την. Βάλε κι άλλους να τη διαβάσουν και σκέψου καλά όσα σου πουν.
Πάρε ένα καθαρό χαρτί και ξαναγράψε την από την αρχή. Οι αλλαγές που θα κάνεις μπορεί να είναι οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά και θα απογειώσουν την ιστορία σου!

Περισσότερες πληροφορίες:
Εύη Χαβελέ, Υπ. Προβολής και Ανάπτυξης της Ορνιθολογικής; echavele@ornithologiki.gr,  τηλ. 210 8228704 & 210 88227937
 

1 σχόλιο: