Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Το Μαρτάκι είχε "κακές" διαθέσεις και αυτό το Κυριακάτικο πρωινό, τίποτα όμως δε μας σταματά, όχι μόνο εμάς, αλλά και τα περίπου 600 παιδιά συνολικά που επισκέφθηκαν σήμερα το "Πάρκο Αντώνης Τρίτσης", για να συμμετέχουν στα "Χελιδονίσματα 2011", που οργάνωσε η Ορνιθολογική Εταιρία.
Ο καιρός συννεφιασμένος, όμως η άνοιξη δεν μπορούσε να κρυφτεί, η φύση έχει αρχίσει να φορά τα "πολύχρωμα" της, ο τόπος έχει πρασινίσει και τ' αγριολούλουδα εμφανίζονται σιγά σιγά παντού.

Μόλις φτάσαμε, τα "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια" έπιασαν αμέσως δουλειά.
Οι άνθρωποι της Ορνιθολογικής είχαν έτοιμη την "αρχιτεκτονική μελέτη" και τα σχέδια της χελιδονοφωλιάς και περίμεναν να καταφθάσουν οι τεχνίτες.
Μας έδωσαν το σχέδιο της φωλιάς, πηλό και ένα μικρό κουτάκι που χρησιμοποιήσαμε σαν καλούπι, αρχικά, και που θα αποθηκεύαμε τη φωλιά, για να προστατευτεί, μέχρι να ξεραθεί ο πηλός και να μπορέσουμε να την τοποθετήσουμε στο μπαλκόνι μας.

Μας εξήγησαν την τεχνική κατασκευής και ξεκινήσαμε.
Ανακατέψαμε το πηλό μας με ξερά χόρτα που μαζέψαμε, όπως κάνουν και τα χελιδονάκια, για να είναι πιο σταθερή η κατασκευή.
Ε!!! και στο τέλος προσθέσαμε και λίγο άρωμα Άνοιξης...
Ενθουσιαστήκαμε με τη διαδικασία και με το αποτέλεσμα, ανυπομονούμε να στεγνώσει το πήλινο "χελιδονοσπιτάκι" και να το τοποθετήσει ο μπαμπάς ψηλά στον τοίχο του μπαλκονιού. Μη ξεχάσουμε παιδιά, να είναι προφυλαγμένο από το Βοριά.
Και φυσικά μετά ήρθε η ώρα για παιχνίδι, μπάλα, ποδήλατα κυνηγητό, το Πάρκο Τρίτση είναι πανέμορφο, ειδικά τώρα την Άνοιξη, πάρτε τη μαμά, το μπαμπά και τους φίλους σας και οργανώστε ένα πικ-νικ στη φύση, θα σας μείνει αξέχαστο!!!



1 σχόλιο:

  1. Όντως η "αρχιτεκτονική μελέτη" της Ορνιθολογικής ήταν εξαιρετική...
    Αλλά και οι "κατασεκυαστές" αποτελεσματικοί...
    ....... Στο πάρκο είδαμε και τον αντιδήμαρχο Χαϊδαρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή