Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Παραμύθια για μικρούς και τέχνη για μεγάλους στα μουσεία της Αθήνας


Εορταστικά προγράμματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Παραμύθια  για μικρούς  και  τέχνη  για  μεγάλους στα μουσεία της Αθήνας
Ο Αγιος Βασίλης σε απόδοση από τον Αντώνη Κυριακούλη για το Μουσείο Μπενάκη



Εορταστικά προγράμματα στα μουσεία της Αθήνας τις ημέρες των γιορτών για τους μικρούς κυρίως αλλά και του μεγάλους φίλους τους.

Το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με μουσικά απογεύματα και χριστουγεννιάτικα κεράσματα στις 22, 23 και 29 Δεκεμβρίου. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. μία μικρή συναυλία θα δοθεί στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων. Οι μουσικοί Μάριος Στρόφαλης (πιάνο), Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Αλφρεντ Στούνι (βιολί) και Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο) θα παρουσιάσουν συνθέσεις του Μάριου Στρόφαλη, που αποτελούν νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την όπερα «Κάρμεν» του Μπιζέ με τον βαρύτονο Νίκο Καραγκιαούρη, την εισαγωγή από την οπερέτα «Η Νυχτερίδα» του Γιόχαν Στράους με την σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, την εισαγωγή από τον «Μαγικό αυλό» και ντουέτο από την όπερα «Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ και αποσπάσματα από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ανδρέα Τσελίκα.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. και πάλι στον εξώστη του δευτέρου ορόφου το «Audio String Quartet» θα παρουσιάσει μουσική ρομαντική και νεορομαντική. Παίζουν: Αλφρεντ Στούνι (βιολί), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Γιώργος Γαϊτάνος (βιόλα) και Ρία Αναστασίου (τσέλο).

Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου ενώ κάθε Παρασκευή θα παραμένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα. Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και όπως κάθε χρόνο θα παραμείνει κλειστό στις 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου. (τηλ: 210 9000900)

Στο Μουσείο Μπενάκη ο «Αη Βασίλης αναζητεί συνεργάτες»! Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου έχει ετοιμάζει ένα μεγάλο παιχνίδι που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν επιλεγμένα τμήματα των μονίμων συλλογών του κεντρικού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας. Αξονας σε όλα θα είναι το παιδί και ο κόσμος του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00 - 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στα τηλ.: 210 3671067 - 70

Με ξεναγήσεις, εργαστήρια και παραμύθια υποδέχεται τα Χριστούγεννα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και οργανώνει σειρά δράσεων για τους επισκέπτες και τους μικρούς φίλους του. Ολες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο.

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων ξεναγήσεων οι ιστορικοί τέχνης του μουσείου Δάφνη Βιτάλη και Τίνα Πανδή θα ξεναγήσουν το κοινό στις εκθέσεις του Γιώργου Χατζημιχάλη και της Νίνας Παπακωνσταντίνου την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 17.30. Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες εξάλλου θα πραγματοποιήσεις δύο ξεναγήσεις ο καθένας: Ο Γιώργος Χατζημιχάλης στις 27 Δεκεμβρίου, ώρα 17.30 και στις 7 Ιανουαρίου, ώρα 12.00 και η Νίνα Παπακωνσταντίνου στις 29 Δεκεμβρίου, ώρα 17.30 και στις 3 Ιανουαρίου, ώρα 12.00.

Πρόγραμμα για οικογένειες περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους με την εικαστικό Ελενα Ακύλα: Στις 27 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 για την έκθεση «Γιώργος Χατζημιχάλης. Ο ζωγράφος Α.Κ. Ένα μυθιστόρημα» και στις 30 Δεκεμβρίου ώρα 12.00 επίσης για την έκθεση της Νίνας Παπακωνσταντίνου «Αντί γραφής».

Παραμύθια εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα και ιστορίες από τη λαϊκή παράδοση αλλά και σύγχρονες σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών θα παρουσιασθούν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα: Στις 24 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες: Τα δώρα των παραμυθιών, τα Παραμύθια δώρα» με αφήγηση από την Σύλβια Βενιζελέα και την Ναυσικά Καψαλά. Στις 31 Δεκεμβρίου και στις 5 Ιανουαρίου, ώρα 12.00 «Ιστορίες από την λαϊκή προφορική παράδοση και σύγχρονες αφηγήσεις» από τον Γιώργο Ευγενικό με μουσική από τον Κωνσταντίνο Μπαλταζάνη. Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ θα γίνεται εξάλλου από τις 20 Δεκεμβρίου ως τις 8 Ιανουαρίου με έκπτωση 50% σε καταλόγους εκθέσεων, εκπαιδευτικά έντυπα και αφίσες.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (απαραίτητες για τα προγράμματα) στα τηλ.: 210 9242111_3, εσ.23 και 24. 
 
πηγή:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου