Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

«Ο Πέτρος και ο λύκος» από τον Διονύση Σαββόπουλο

Οι ήρωες στην παράσταση προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσοτέρων οργάνων, με σκοπό να εξοικειώσουν τα παιδιά με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.
Το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος», του Σεργκέι Σεργκέγεβιτς Προκόφιεφ, με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και τον Διονύση Σαββόπουλο στον ρόλο του αφηγητή, παρουσιάζεται από τις 20 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ.
«Ο Πέτρος και ο λύκος» είναι μία μουσική εικονογραφημένη ιστορία, όπου οι ήρωες προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσοτέρων οργάνων, με σκοπό να εξοικειώσουν τα παιδιά με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.
Στο πανέμορφο αυτό παραμύθι, ένα μικρό αγόρι, ο Πέτρος, ανοίγει μια μέρα την πόρτα του κήπου - παρά την απαγόρευση του παππού του- και βγαίνει στο λιβάδι, όπου συναντά τα ζώα του δάσους. Ο κάθε χαρακτήρας ερμηνεύεται και από διαφορετικό όργανο. Το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού του Πέτρου. Τρία κόρνα παίζουν τον γκρίζο λύκο, όλα τα έγχορδα τον Πέτρο και όλα τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, με τα τύμπανα να βροντούν σαν τουφεκιές.
Ο διάσημος Ρώσος συνθέτης και πιανίστας, Σεργκέι Σεργκέγεβιτς Προκόφιεφ, έπειτα από μία μεγάλη περιπλάνηση σε χώρες της δύσης, επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση και επανασυνδέθηκε με τη ρομαντική παράδοση. Τότε έγραψε τη μουσική και τα κείμενα του παραμυθιού, «Ο Πέτρος και ο λύκος», το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόσχα το 1936.
Έκτοτε, έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, αλλά και από σπουδαίους αφηγητές, όπως ο Ζακ Μπρελ. Στην Ελλάδα, αγαπήθηκε ιδιαίτερα με την αφήγησή του Δημήτρη Χορν.
Πληροφορίες θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ.: 210 3643700, 210 3608666. Παραστάσεις από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18.00. Τιμές εισιτηρίων: 16, 20, 30 και 40 ευρώ, παιδικό: 8, 10, 15 και 20 ευρώ. Σημεία πώλησης: Ιπποκράτους 9-11, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, www.ticketservices.gr.

πηγή: http://www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου