Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι γιορτές συνεχίζονται στις... πλατείες! Οι εκδηλώσεις των Δήμων Αθηναίων και Πειραιώς για τα Χριστούγεννα


Οι γιορτές συνεχίζονται στις... πλατείες!

εκτύπωση 
 
Τα Χριστούγεννα έφτασαν και η Αθήνα φοράει ήδη τα γιορτινά της. Σε κάθε γωνιά της πόλης ετοιμάζονται εκδηλώσεις που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους και θα κάνουν την υποδοχή της νέας χρονιάς λίγο πιο λαμπερή. Μουσικοί, ζογκλέρ, καλλιτέχνες του δρόμου, θα βρίσκονται σε κάθε πλατεία- που φέτος μετατρέπονται στο επίκεντρο της γιορτής- και υπόσχονται να δώσουν πολλή χαρά στα παιδιά και αφορμή στους μεγάλους να ξεφύγουν από τα προβλήματα και να ταξιδέψουν στις χώρες του παραμυθιού. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις των Δήμων είναι δωρεάν.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Φεστιβάλ «Η ημέρα της χορωδίας»
Το πάλαι ποτέ αγαπημένο χορωδιακό τραγούδι των Αθηναίων αναβιώνει με τη σύμπραξη τριών χορωδιών, αλλά και την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Κάλαντα και όχι μόνο θα ηχήσουν στην όμορφη πλατεία, που όλες τις γιορτινές μέρες θα είναι το κέντρο της πολιτιστικής έκφρασης. Θα ακουστούν πολυφωνικά κάλαντα από τους Non Canon, ενώ επίσης συμμετέχουν η χορωδία Ο.Ν.Α. και η χωρωδία της Δ.Ε.Η. Α.Ε. (23/12, Πλατεία Κοτζιά),

Φεστιβάλ «Jazzie»
Εικοσιπέντε διακεκριμένα σχήματα και ισάριθμοι διακεκριμένοι ερμηνευτές, παρουσιάζουν swing και jazz σε ένα τριήμερο φεστιβάλ . (22- 24/12, Πλατεία Κλαυθμώνος)

- Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων (Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων) στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Παρασκευή 23/12/2011, στις 14:00

- Σάββατο 24/12 - Πλατεία Συντάγματος 10.00 -17.00
«Η Μαγική Πόλη των Παιδιών» - Άγιος Βασίλης, Ταχυδακτυλουργοί, Ζογκλέρ, Ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκευές, καλλιτέχνες θα διασκεδάζουν τα παιδιά.
Η εκδήλωση θα επαναληφθεί επίσης την Παρασκευή 30/12 και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31/12- 10:00- 17:00

- Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69)
Εορταστικό γεύμα για τους άστεγους με την συμμετοχή της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων ( Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης & Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων), Κυριακή 25/12- 13:00

- Φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών». Γνωστοί ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και ακροβάτες, καλεσμένοι και από το εξωτερικό, θα μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος σε ένα τεράστιο τσίρκο και θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα απογεύματα θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, στον Ταύρο. (27-29/12, Σύνταγμα & Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ).

- «Νέα Μουσική Σκηνή». Μουσικές επιλογές από τον Δίεση 101,3 με την συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων. (27-29/12, Πλ. Κλαυθμώνος)

- «Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής» Με την σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής, της ΕΡΤ, της ΚΟΑ, όλων των μουσικών δυνάμεων του Δήμου, αλλά και άλλων ανεξάρτητων μουσικών συνόλων, το εορταστικό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής -που θα κορυφωθεί την ώρα της αλλαγής του χρόνου- είναι σίγουρα η κορωνίδα των εορταστικών εκδηλώσεων. (28-31/12, Πλ. Κοτζιά, Μουσείο Ακρόπολης, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Βαρβάκειος).

- Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)
Τετάρτη 28/12- 13:00


- Μουσικός Περίπατος Φιλαρμονικής, Πλατεία Κανελλοπούλου- Αμπελόκηποι
Πέμπτη 29/12 12:00

- Σάββατο 31/12-Παραμονή Πρωτοχρονιάς: χριστουγεννιάτικα εργαστήρια (παντομίμας, γιορτινών κατασκευών κ.α.) στήνονται σε πολλές πλατείες της Αθήνας στις 11:00

- Στις 23:00 στην πλατεία Κοτζιά θα αρχίσει η μεγάλη Γιορτή του Δήμου Αθηναίων για την υποδοχή της Νέας Χρονιάς, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου.

- Φεστιβάλ «Έκφραση και τέχνες συναντώνται» - Θέατρο, Μουσική, Χορός και άλλες Τέχνες συναντιώνται στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά», στο Νέο Κόσμο. Η κάθε παράσταση περνάει από την πλατεία για να ανέβει στη συνέχεια στο σανίδι. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό "πολύ-φεστιβάλ" με ιδιαίτερες προεκτάσεις, όπου τον κύριο λόγο έχει η έκφραση και η ευαισθησία. Νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μέσα από το έργο τους τον κοινωνικό τους προβληματισμό. ( 3-4 Ιανουαρίου)


ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι και φέτος η Πλ. Κοραή, όπου θα πραγματοποιηθούν μουσικά δρώμενα, παραστάσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά.
«Τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς» από τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης Πειραιά θα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στο γιορτινό κλίμα. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

Γιορτινό τρένο
Επίσης, από την έναρξη της εορταστικής περιόδου έχει δρομολογηθεί το Γιορτινό τρένο του Πειραιά που θα περιηγεί δωρεάν τα παιδιά και τους επισκέπτες στην πόλη, εκτελώντας κυκλικό δρομολόγιο: Πλ. Κοραή, Βασ. Γεωργίου, Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, Χαρ. Τρικούπη και επιστροφή στην αφετηρία, και θα κάνει δυο στάσεις, μία στην Πλ. Κοραή και μία στην Πλ. Τερψιθέας. Το γιορτινό τρένο θα λειτουργεί: Παρασκευή 23/12, Σάββατο 24/12, Τρίτη 27/12, Τετάρτη 28/12, Πέμπτη 29/12, Παρασκευή 30/12 και Σάββατο 31/12, από 11:30 έως 17:30.

Αερόμπικ
Ζούμπα και αερόμπικ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στις 29 Δεκεμβρίου στην Πλ. Κοραή. Το εναλλακτικό γυμναστήριο "ΦΩΣ" συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 7:30 και θα συνδυάσει άσκηση και χριστουγεννιάτικο κέφι.
Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.


...πιο πολλές γιορτινές εκδηλώσεις
Στη Μαρίνα Φλοίσβου έχει στηθεί φέτος ένα Πειρατικό Χωριό, όπου ο Άγιος Βασίλης θα καταφθάσει από τη θάλασσα και θα φωτογραφίζεται με τους μικρούς του φίλους, ενώ το μεγάλο ταχυδρομείο της Μαρίνας θα συλλέγει καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών τα γράμματα με τις επιθυμίες τους.
Λειτουργούν καθημερινά η παγοπίστα της Μαρίνας από τις 11:00 έως τις 23:00, ένα μεγάλο παραμυθένιο Carousel 24θέσεων που «ταξιδεύει» τα παιδιά από τις 11:00 έως τις 22:00, ενώ ο παιδότοπος Volta Fun θα είναι ανοιχτός για να υποδέχεται τους μικρούς του επισκέπτες.

Στο Oneiro Christmas Park στο προαύλιο του Ζαππείου, οι μικροί φίλοι μπορούν να χαρούν το πατινάζ σε ένα από τα μεγαλύτερα σκεπαστά παγοδρόμια, και να στροβιλιστούν στο πολύχρωμο καρουζέλ. Επίσης θα παρακολουθήσουν αγαπημένα κλασικά παραμύθια και θα περιηγηθούν στο χωριό του Αι- Βασίλη.

Πρωτότυπες εκδηλώσεις για τα παιδιά διοργανώνει και το ελληνικό Παιδικό Μουσείο που φιλοξενείται στο River West από τις 16 Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας και του εξωτερικού(Λεωφ. Κηφισού 96-98, Αιγάλεω).

πηγή http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου