Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Απόψε η πρεμιέρα του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Παρουσιάζοντοι οι "Όρνιθες" σε μια ευφάνταστη διασκευή του πολύ γνωστού έργου του Αριστοφάνη

Απόψε η πρεμιέρα του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Παρουσιάζοντοι οι "Όρνιθες" σε μια ευφάνταστη διασκευή του πολύ γνωστού έργου του Αριστοφάνη

Με τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, τη θεατρική παράσταση της Τζωρτζίνας Κακουδάκη και της ομάδας 4Frontal, ξεκινούν απόψε στις 8 μμ στον Απόλλωνα οι εκδηλώσεις του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 11ης Camera Zizanio. Η παράσταση είναι μια ευφάνταστη διασκευή του πολύ γνωστού έργου του Αριστοφάνη, που ερμηνεύουν με αφάνταστο μπρίο τέσσερις νέοι ηθοποιοί.
Πρόκειται για μια rock παράσταση για εφήβους (και όχι μόνο!…) Η θεματική του έργου εμπλουτίζει τη φαντασία και διευρύνει τους σύγχρονους πολιτικούς και περιβαλλοντολογικούς προβληματισμούς: πώς αντιλαμβανόμαστε την κοινωνία γύρω μας, πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, πώς η ουτοπία μιας καλύτερης Πολιτείας μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας.
Είναι μια σκηνική πράξη που μπορεί να διευρύνει την πολιτική σκέψη: ο Αριστοφάνης  προτείνοντας μια ουτοπία, τη Νεφελοκοκκυγία,  μας φέρνει αντιμέτωπους στο "εδώ και τώρα" της σκηνής, για να φανταστούμε μια καλύτερη κοινωνία και να σκεφτούμε από κοινού πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε την παρούσα.
Στόχος της παράστασης είναι οι Όρνιθες να “μεταφέρουν” τα πολιτικά, ηθικά, μεταφυσικά, περιβαλλοντολογικά θέματα του έργου του Αριστοφάνη στα μέτρα της σημερινής πραγματικότητας με το συνδυασμό τριών βασικών αιτημάτων του σύγχρονου σχολείου:
την αισθητική απόλαυση, την ψυχαγωγία και την διαθεματική βιωματική παιδαγωγική.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Διασκευή : Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Χορογραφία : Πατρίσια Απέργη
Κοστούμια : Δήμητρα Λιάκουρα
Μουσική Σύνθεση: Σπύρος Πανταζής/ Διδασκαλία κρουστών: Λαμπρινό Αρβανιτίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη/Φωτογραφίες: Αριστέα Σταφυλαράκη
Σχεδιασμός φώτων στο θέατρο: Σπύρος Πίτσος
Θεατροπαιδαγωγικό Υλικό : Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Ζωή Λυμπεροπούλου
Παίζουν : Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Γιώργος Ματαράγκας,
Πάνος Τοψίδης
Η είσοδος είναι ελεύθερη

πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου